Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης, νέες εγκαταστάσεις και εργαστήρια

RE:THINK PROJECT

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης στην πόλη μας απαριθμεί μέχρι στιγμής 38 συνοικιακούς κομποστοποιητές, διάσπαρτους σε όλη την Καλαμάτα, τοποθετημένους ανάλογα με το ενδιαφέρον ( από ομάδες κατοίκων-φορέων) που έχει προκύψει.
Συγκεκριμένα από τον Μάιο μέχρι και τωρα η ομάδα του Re:think εχει κάνεις δεκάδες εκπαιδευτικών εργαστηρίων, όπως και ενημερώτικών δράσεων πάνω στην οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση, στην επανάχρηση υλικών, και στην οικειοποίηση της έννοιας της αυτοδιαχείρισης των απορριμάτων μας προς δικο μας οφελος.
Οι συνοικιακοί κομποστοποιητές αποτελούν ένα περιβαλλοντικό και κοινωνικό πείραμα προκειμένου να μπορέσει ο καθημερινός άνθρωπος να συνεργαστεί και να αυτοδιαχειριστεί τα οργανικά του σκουπίδια, χωρίς κόστος και επιτυγχάνονας την παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ. Οι συνοικιακοί κομποστοποιητές υιοθετούνται από ομάδες πολιτών, φορείς ή επιχείρησεις που έχουν αποφασίσει ότι θα τους λειτουργούν και θα τους επιμελούνται και οι ίδιοι παίρνουν το τελικό παραγόμενο κομπόστ.
Με το δίκτυο Συνοικιακής κομποστοποίησης φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε εν τέλει ένα αυτοδιαχειριζόμενο απο τους πολίτες δίκτυο κομποστοποίησης μεγάλου μέρους των οργανικών μας υπολλειμάτων. Κάθε πολίτης που μετέχει στο δίκτυο του δίδεται η δυνατότητα να μείώσει έως και 50% τα απορρίματά του, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να έχει εντελώς δωρεάν πλούσιο εδαφοβελτιωτικο χούμο ή αλλιως κομπόστ, για τις δικές του ανἀγκες, αφού ο ίδιος από παραγωγός σκουπιδιών γίνεται παραγωγός του ίδιου κομποστ που ο ίδιος δημιουργεί.
Ετσι θέτουμε τις βάσεις της κοινωνικης διαχεἰρισης των απορριμάτων μας με πρακτικές υπέρ του κοινωνικού συνόλου
Χωρίς μηχανικά μέσα, χωρίς περιτές υπεραξίες αξιολογούμε οτι η καλύτερη μηχανή διαχωρισμού είναι ο ίδιος ο ανθρώπινος εγκέφαλος και μέσα από ορθή εκπαίδευση μπορούμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο την φυσική, αληθινή και χωρίς έκδοχα κομποστοποίηση για χρήση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το Re:Think, ξεκίνησε με αφορμή τα περιβαλλοντικά προβλήματα από την ύπαρξη ανεξέλεγκτων χωματερών στην περιοχή μας.

Μέχρι και σήμερα το δίκτυο μας απαριθμεί 38 κομποστοποιητές οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες γειτονιές της Καλαμάτας και και διαχειρίζονται από ομάδες κατοίκων, επιχειρήσεις και συνεργαζόμενους φορείς. Και οι ίδιοι είναι που παίρνουν το τελικό παραγόμενο προιόν, το κομπόστ, και όλα αυτά εντελὠς δωρεἀν! Εσείς στην γειτονιά σας έχετε κομποστοποιητή; Αν όχι τότε με ένα απλό τηλεφώνημα ή email μπορείτε να ζητήσετε να μπει η γειτονιά σας στο Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης του Re:Think σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και να αρχίσετε να λειτουργείτε φιλικά προς το περιβάλλον, οικονομικά ως προς την τσέπη σας και έξυπνα ως προς τον καθημερινό τρόπο ζωή σας!

Categories