ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΕ”

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ ΣΩΦΡΩΝΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ.

Με μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16/10/14 με μοναδικό θέμα τη νομική ενημέρωση, τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης για το πώς ο Δήμος θα χειριστεί το ζήτημα του Παράκτιου Μετώπου, ο νομικός Σύμβουλος του Δήμου Σαρωνικού, κος Κατερινόπουλος, έλαβε εντολή να ασκήσει προσφυγή κατά της εγκυρότητας της Μεταβίβασης για τις περιοχές που υπάρχουν ερείσματα ιδιοκτησίας , ενώ παράλληλα έγινε και ενημέρωση για το ποιές περιοχές μεταβιβάζονται   (πρώτο μέρος της Συνεδρίασης).

Όμως με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, δεν υπήρξε επαρκής προετοιμασία με προβολή χαρτών και αναλυτικών τοπογραφικών για την πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των λιγοστών Δημοτών που παραβρέθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτηματικά για τις μεταβιβαζόμενες εκτάσεις. Γι αυτό το λόγο η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα γίνει και άλλη μία συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ενημέρωση και συζήτηση για τις παραλίες του Δήμου ενώ έγινε σαφές από τον Δήμαρχο,ότι η περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας που- κάποιος μάλιστα την αποκάλεσε ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ -αποτελεί κόκκινη γραμμή για το Δήμο Σαρωνικού.

Σε αυτό το πρώτο μέρος της συνεδρίασης ο κος Κατερινόπουλος ανακοίνωσε ότι κερδήθηκε το Δικαστήριο για μία από τις 3 εκτάσεις που διεκδικούσε ο Δήμος Σαρωνικού και συγκεκριμένα το νο 125 και αναμένεται και η άρση απαλλοτρίωσης για τα τεμάχια νο 3 και νο 16. (Και οι 3 εκτάσεις βρίσκονται στον Αγ. Νικόλαο.)

Σε επόμενη ανάρτηση, μελετώντας προσεχτικά το σχετικό video, θα παρουσιάσουμε τα σημαντικότερα σημεία της συζήτησης του πρώτου μέρους της Συνεδρίασης, για να είναι κατανοητά από όσους δεν γνωρίζουν αρκετά για το ζήτημα των απαλλοωτρυώσεων , ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του Δήμου στη Νομική  αντιπαράθεση με την ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΕ.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ- Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης άνοιξε η ανάγνωση θέσεων του Δημοτικού Συμβούλου Δ Κατσούλη ο οποίος δήλωσε ότι δεν διαφωνεί με τη κίνηση του Δημάρχου να συζητήσει με τη “ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ”  και κατάθε πρόταση-πλαίσιο καθώς και πρόταση για τη σύσταση ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Ακολούθησε η Αγγελική Ράπτη η οποία στην ομιλία της τόνισε τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε η ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ, ότι η παράταξή της είναι υπέρ της Ανάπτυξης που  θα πρέπει να είναι ήπιας φύσης, με ανοιχτές παραλίες, και όχι όπως τη φαντάζεται η ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΕ η οποία ιδρύθηκε για να πουλήσει και όχι να εκμεταλλευτεί η ίδια τις περιοχές και να διεκδικήσουμε μία ανάπτυξη που τον πρώτο λόγο θα έχουν ο Δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής.

Σε ολιγόλεπτη ομιλία της η  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στο ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν υποθηκεύσει την ίδια τους τη ζωή  σε κάποια πράγματα  (ενοώντας τους αγώνες για ελεύθερες παραλίες), έχουν περάσει  δύσκολες στιγμές μαζί  με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, πολεμώντας συμφέροντα και δυνάμεις που δεν γνώριζαν περί τίνος επρόκειτο και θα έπρεπε να γίνει και μία ιδιαίτερη συζήτηση σε Δημοτικό Συμβούλιο για τις Παραλίες.

Ο  Σ.Γκέραλης αναφέρθηκε στο έργο που έγινε στην Ανάβυσσο επί των ημερών του, ότι ήταν αυτός πρώτος που τόλμησε να μπει στις παραλίες προς όφελος των Δημοτών και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα Ανάπτυξης μέσω ιδιωτών επιχειρηματιών που θα πρέπει να υπολογίζουμε ως Σύμμαχο και όχι ως Εχθρό. Στη συνέχεια περιέγραψε το μοντέλο Ανάπτυξης το οποίο προτείνει. Συμφωνώντας με τον Δ.Κατσούλη τάχτηκε υπέρ της δημιουργίας Διαπαραταξιακής Επιτροπής για για τη διεκδίκηση  επενδύσεων και λύσεων για τους κατοίκους και το Περιβάλλον. Τέλος ο Σ. Γκέραλης αναφέρθηκε στις εις βάρος του κατηγορίες για το ότι είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για το ξεπούλημα των Αλυκών, ενώ ήταν αυτός που κίνησε τη διαδικασία για την άρση Απαλλοτριώσεων στις περιοχές Αναβύσσου.

Ο Μ. Τσαλικίδης επανέλαβε τις θέσεις του για ανοιχτές παραλίες που αποτελεί συμβόλαιο όλων προς το κόσμο και επομένως το θέμα της Ανάπτυξης είναι το ζητούμενο και συμφώνησε για τη δημιουργία της Διαπαραταξιακής, θέτοντας όμως ως θέμα το περιεχόμενο για το οποίο θα συζητήσει αυτή η επιτροπή. Ζήτησε διευκρινήσεις από τον Δήμαρχο για το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε σε πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών όπου παρέστη και ο Π.Φιλίππου και επίσης επισήμανε στον Δήμαρχο ότι επιχειρεί με κάποιες ενέργειές του να ακυρώσει όλη τη προσπάθεια της προηγούμενης Διοίκησης σχετικά με τις διεκδικήσεις του Δήμου για ελεύθερες παραλίες κλπ

Ο Γ. Τζιβίλογλου,τέως Αντιδήμαρχος, επανέλαβε για πολλοστή φορά τις θέσεις που έχει κατά καιρούς διατυπώσει, ότι δηλ αποτελεί κόκκινη γραμμή η Παραλία και σε ότι αφορά το πάνω μέρος (ΑΛΥΚΕΣ) , τόνισε ότι δεν κατάφερε η προηγούμενη Αρχή να έχει μία μελέτη λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

Ακολούθως ζήτησαν το λόγο και μίλησαν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο ίδιο μήκος κύματος και έκλεισε τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Γ Σωφρόνης ο οποίος δημοσιοποίησε έγγραφο  της ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ με το οποίο υπάρχει η σύμφωνη γνώμη για την έκδοση της άδειας από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ,ωστε να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει το  έργο του ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ. Επίσης ο Δήμαρχος πήρε θέση σε όλα όσα ερωτήθηκε και γιαυτό αναρτήσαμε σε ιδιαίτερο video την ομιλία του. Στο τέλος αυτού του video η Πρόεδρος κα Μ.Κόλλια μας ανέφερε τα ονόματα όσων μπήκαν στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ VIDEO που ακολουθεί ,μετά τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων.

 

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

20141016_223014

Categories