ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014: ΜΗΝΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Σε πείσμα όσων διαρκώς απαξιώνουν και επιβουλεύονται τις περιοχές των Αλυκών και της παράκτιας ζώνης του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου (πλέον αναγνωρισμένων υγροτόπων Α΄ Προτεραιότητας), καθώς και όσων αρμοδίων διοικητικών οργάνων επιδεικνύουν εγκληματική ανοχή στην παραβίαση της περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και λοιπής νομοθεσίας, ο σύλλογος “ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ”, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΛΑΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), Ενεργοί Πολίτες του Δήμου Σαρωνικού και η Ομάδα Εθελοντών στο Δήμο Σαρωνικού, οργανώνουμε σειρά εκδηλώσεων, με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη των Αλυκών και της παράκτιας ζώνης του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, καθώς και την προβολή ενός μοντέλου ήπιας ανάπτυξης σ’αυτές τις περιοχές, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, του Δήμου Σαρωνικού, αλλά και όλων των κατοίκων της Νοτιοανατολικής Αττικής. Ενός μοντέλου ανάπτυξης, που θα σέβεται το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά και θα στηρίζεται σ’αυτό, προστατεύοντας και αναδεικνύοντάς το (ανάπτυξη οικοτουρισμού και πολιτιστικού τουρισμού). Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

1) Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014, ώρα 11:00 – 13:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Σαρωνίδας (Λ. Σαρωνίδας 14Α, 1ος όροφος), φωτογραφική έκθεση, με φωτογραφίες του συλλόγου “ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ”, που αναδεικνύουν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο των Αλυκών και του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου. Την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της έκθεσης ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντών στο Δήμο Σαρωνικού.

2) Το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 (πρωϊ – θα ανακοινωθούν σύντομα περισσότερες πληροφορίες), καθαρισμός της παράκτιας ζώνης (υγροτόπου) του Αγίου Νικολάου, με συμμετοχή της Ομάδας Εθελοντών στο Δήμο Σαρωνικού, του συλλόγου “ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ” και Ενεργών Πολιτών του Δήμου Σαρωνικού. Την πρωτοβουλία ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντών στο Δήμο Σαρωνικου.

3) Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, ώρα 18:00 – 21:00, στο ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. (Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου, 46,7ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου), ενημερωτική εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση για τις Αλυκές και την παράκτια ζώνη του Αγίου Νικολάου, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις για την επίμαχη περιοχή, θα ακουστούν χρήσιμες επιστημονικές απόψεις, θα παρουσιαστούν οι βασικές κατευθύνσεις μία ήπιας αναπτυξιακής πρότασης και θα δοθεί η ευκαιρία για διάλογο και απαντήσεις σε ερωτήματα των πολιτών. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το σύλλογο “ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ” και το “ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ”, με τη συνδρομή και Ενεργών Πολιτών του Δήμου Σαρωνικού. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο σύλλογος “ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ“.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τους αρμόδιους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής, να συμμετέχουν και να συνδράμουν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

“ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ”

Categories