ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 Δ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Σαρωνικού της 5/11/14, το τεχνικό πρόγραμμα 2015 όπως υπάρχει στους σχετικούς Πίνακες που δημοσιεύουμε. Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ.Σωφρόνης δήλωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα καταρτίστηκε σύμφωνα με τον Νόμο, αφού πέρασε από τα τοπικά Συμβούλια, επεξεργάστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, την επιτροπή διαβούλευσης και την Εκτελεστική Επιτροπή. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και στις περισσότερες περιπτώσεις των έργων, τυπικά ανοίγονται κάποιοι κωδικοί των 10 ευρώ ώστε στη συνέχεια να γίνουν ενέργειες για την εξασφάλιση της Χρηματοδότησης. Το φετινό πρόγραμμα είναι αυξημένο κατά 200.000 ευρώ συγκριτικά με το περσινό και ευελπιστούμε, συνέχισε, να το αντέξει ο προυπολογισμός μέσα στον οποίο θα ενταχθεί. Οι Προτεραιότητες που έχουν καθοριστεί,τόνισε ο Δήμαρχος, είναι οι χρηματοδοτήσεις των μελετών των  πολεοδομικών σχεδίων που είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί για πολλά χρόνια.

Ο επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας Μ.Τσαλικίδης’ μαζί με τους συμβούλους του, αφού είχε προηγουμένως τοποθετηθεί σε γενικότερα και ειδικότερα θέματα, υπερψήφισε το πρόγραμμα Τεχνικών Έργων

Πριν την ψηφοφορία, η επικεφαλής της ΡΙΖ.Ε.Σ,  Αγγελική Ράπτη τοποθετήθηκε αρνητικά στο τεχνικό πρόγραμμα,τονίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού και σχεδίου προτεραιοτήτων και δεν υπάρχει όραμα της Δημοτικής Αρχής για τον Δήμο μας. Σχολιάζοντας επίσης το ότι το πρόγραμμα ψηφίστηκε από τις τοπικές Κοινότητες υπενθύμισε ο τι το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε από τις Δημοτικές Κοινότητες από Συμβούλους που ακόμα δεν ήταν ενημερωμένοι και πως καταψηφίστηκε από την Επιτροπή Διαβούλευσης, το πιο αντιπροσωπευτικό τμήμα της Κοινωνίας μας , κάτι που θα έπρεπε να προβληματίσει την Δημοτική Αρχή. Να σημειωθεί επίσης ότι ενώ η επικεφαλής της ΡΙΖ.Ε.Σ καταψήφισε, ο Δ.Κατσούλης, ψήφισε “ΠΑΡΩΝ”

Ο κος Βολάκος τοποθετήθηκε θετικά στο τεχνικό Πρόγραμμα και αποκάλυψε ότι σύντομα ο Δήμος Σαρωνικού θα έχει και ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ που θα εκχωρηθούν από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου και κάλεσε όλους να στηρίξουν το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Ακολούθησε το κλείσιμο του Δημάρχου και η ψηφοφορία.

Στο video που ακολουθεί καταγράφονται οι τοποθετήσεις της Αγγελικής Ράπτη, του Ν.Βολάκου,  οι απαντήσεις του Δημάρχου και η ψηφοφορία. Επίσης καταγράφεται και ετεροχρονισμένη απάντηση της Αγγελικής Ράπτη προς τον Δήμαρχο με την ευκαιρία έντονης λογομαχίας Σωφρόνη-Τσαλικίδη που προηγήθηκε για άλλο  θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Δείτε το video και το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 

Categories