ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ.Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 6/11 ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ. video

Ενόψει των έντονων και σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη μεταφορών των μαθητών, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Αναβύσσου κάλεσαν τα μέλη τους  σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ χτες, ΠΕΜΠΤΗ , 6 Νοεμβρίου 2014.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν από πλευράς Δήμου, οι κκ Δημητρίου (υπεύθυνος Δήμου Σαρωνικού για θέματα Σχολείων), Μ.Χαρίτος καθώς και ο κος Κωνσταντέλλος, Δημοτικός Σ’υμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας.

Παρούσες και οι Διευθύντριες Γυμνασίου και Λυκείου ,καθηγητές, Γονείς και πολλοί Μαθητές. Η Βίκυ Τροχίδου από πλευράς Συλλόγων, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για το ιστορικό των ενεργειών του Συλλόγου σε ότι αφορά συνεχιζόμενο πρόβλημα των μεταφορών που ανάγκασε τους μαθητές να προχωρήσουν σε καταλήψεις.

Ο κος Δημητρίου ανάλυσε τις προσπάθειες που είχε κάνει για την επίλυση του προβλήματος που κατά την εξέλιξη της συζήτησης αποδείχτηκε ότι δημιουργήθηκε  λόγω καθυστέρησης των 2 Λεωφορειούχων να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για να εκδώσει η  Περιφέρεια την ανάθεση την οποία είχε ήδη εγκρίνει. Από την ενημέρωση όμως που έγινε από την Κική Καραίσκου, διαφάνηκε ότι υπάρχουν και άλλες πτυχές στο πρόβλημα των μεταφορών που εκτός από το οικονομικό, είναι και Πολιτικό.

Στο μέσον της συζήτησης , ο κος Δημητρίου ανακοίνωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εκείνη τη στιγμή, με τους Λεωφορειούχους, ένας απ αυτούς είχε πάρει την εντολή (συνεπώς αναμένεται πως και ο δεύτερος θα την λάβει) και άρα λύνεται το πρόβλημα το πολύ μέχρι την Δευτέρα.

Στη συνέχεια της συζήτησης έλαβαν το λόγο μαθητές και εκπρόσωποι των 15μελών,γονείς και οι Διευθύντριες των Σχολείων.

Η Βίκυ Τροχίδου, ως εκπρόσωπος των Συλλόγων πρότεινε και έγινε δεκτό από τους γονείς να γίνει Διαμαρτυρία τηνΔευτέρα στην Περιφέρεια, ανεξαρτήτως αν υπάρχουν μεταφορές γιατι ο Σκοπός του Αγώνα όπως είπε, είναι

1. Άμεση ανατροπή – κατάργηση της ΚΥΑ 24001 του 2013.
2. Κεντρικό δημόσιο σχεδιασμό που θα στηρίζει στην πράξη το δημόσιο, ασφαλή και δωρεάν χαρακτήρα της μεταφοράς ΟΛΩΝ των μαθητών.

Δείτε το σχετικό video. (Για ευνόητους λόγους, όπου υπάρχουν μαθητές, πέφτει φόντο τα πλάνα )

Categories