ΟΙ “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ” ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΝ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 5/11/14 με εισήγηση του εντεταλμένου Συμβούλου (σε θέματα που άπτονται της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου)  Ν. Βολάκου, πήρε απόφαση να απομακρυνθούν τα μπάζα που έχουν απορριφθεί στις Αλυκές Αναβύσσου από τον εργολάβο του έργου Ομβρίων.

Το θέμα μπήκε, με τη σύμφωνη γνώμη του Σώματος, σε προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση και ο Ν. Βολάκος είπε ότι είχε την ευαισθησία και την ευθύνη να κάνει αυτοψία όταν πολίτες τον ενημέρωσαν για την οικολογική  καταστροφή που συντελείται στις Αλυκές , οπότε ήλθε σε επαφή με την Πολεοδομία απ όπου πληροφορήθηκε ότι ο εργολάβος του έργου ισχυρίζεται ότι έχει απορρίψει 3.000 μ3 μπάζα τα οποία θα τα πάρει μετά το τέλος του έργου, ενώ η αυτοψία της Πολεοδομίας μιλάει για  για 30.000 μ3 μπάζων που είναι σχεδόν αδύνατον, όπως είπε, να απομακρυνθούν. Την αναγκαιότητα της απόφασης αιτιολόγησε ο Ν.Βολάκος με το σκεπτικό ότι συντελείται μία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ,το θέμα  έχει φτάσει στον Εισαγγελέα και θα πρέπει ο Δήμος να λάβει  απόφαση που θα  σταλεί στην Περιφέρεια και στην Πολεοδομία ώστε  να πιεστεί ο εργολάβος να πάρει τα μπάζα πριν το πέρας του έργου.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι συμφωνεί με την εισήγηση Βολάκου, γιατί διατηρεί επιφυλάξεις αν ο εργολάβος θα υλοποιήσει όσα υπόσχεται, ενώ ο Αντιδήμαρχος κος Μπουκουβάλας, αποκάλυψε ότι μετά τις παρεμβάσεις πολιτών, όταν ο εργολάβος επιχείρησε να μεταφέρει κάποια χώματα προκειμένου να επιχωματώσει κάποια κράσπεδα στην Λ.Καραμανλή, η Αστυνομία τον σταμάτησε με έγγραφο της Πολεοδομίας.

Ο Αντιδήμαρχος Σ.Γκέραλης αναφέρθηκε σε γραπτές καταγγελίες που και ο ίδιος είχε από μερίδα ανθρώπων που είναι ευαισθητοποιημένοι, τόνισε ότι όλα αυτά έγιναν με την ΑΝΟΧΗ της προηγούμενης Διοίκησης που τότε δεν έγινε καμία καταγγελία και είπε πως ήταν παρών σε μία από τις συναντήσεις του Δημάρχου με τον εργολάβο ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα μπάζα θα απομακρυνθούν γιατί τα χρειάζεται και ο ίδιος για άλλο έργο.

Τελικά ΟΜΩΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τη πρόταση Βολάκου για την απομάκρυνση των μπάζων!!

Αναρωτιέται κανείς όμως , αν χρειάζεται Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να πράξει το αυτονόητο μια Δημοτική Αρχή (όποια και αν είναι αυτή) για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες  προς την Πολεοδομία η την Αστυνομία και να καταγγείλει μία οικολογική καταστροφή.

Αναρωτιέται επίσης κανείς, αν χρειάζεται εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου , ώστε οποιοσδήποτε Αντιδήμαρχος η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας  να καταγγείλει εγγράφως μία παράνομη πράξη στην Αστυνομία.

Επίσης τίθεται και το ερώτημα: Γιατί κανείς από τους προαναφερθέντες δεν έπραξε εμπράκτως κάτι από τον ΜΑΡΤΙΟ που συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και απλά περιορίστηκαν σε απλές δηλώσεις?

Ο Paraktios.gr παρακολουθώντας  στενά το όλο θέμα από τότε που προέκυψε, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι  το ζήτημα ¨σήκωσαν” με δικές τους παρεμβάσεις , οι “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ”, οι ίδιοι πολίτες που ανέδειξαν και το μεγάλο ζήτημα των ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ.

Δείτε πιο κάτω ενημερωτικά άρθρα του Paraktios, σχετικά με το μπάζωμα των Αλυκών

Μία γρήγορη βόλτα γύρω από τις Αλυκές

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 24/9/14. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ-ΜΠΑΖΩΜΑ ΑΛΥΚΩΝ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΥΧΤΕΛ. VIDEO

ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – VIDEO ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27/3

 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 19 ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

 

 

 

Categories