Η Ρένα Δούρου στην εφημερίδα «Το Χωνί» «Έχουμε μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση»

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Χωνί», την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, με τίτλο «Έχουμε μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση», τόνισε μεταξύ άλλων:

• «Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών και του ανηφορικού δρόμου. Γνωρίζουμε όμως επίσης ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες. Να κάνουμε δηλαδή αλλιώς πολιτική και να γυρίσουμε σελίδα στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας».
• «Ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Γιατί η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Γιατί είναι μια κατάσταση που λειτουργεί σε βάρος του πολίτη και σε βάρος του περιβάλλοντος. Το κυρίαρχο καθεστώς διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή καθώς και ο σχεδιασμός των τεσσάρων φαραωνικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ βρίσκονται στον αντίποδα της ευρωπαϊκής και πλέον, με το νόμο 4042 του 2012, εθνικής νομοθεσίας».
• «Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι επαίτες. Αλλά αυτοτελείς, όπως ορίζει το Σύνταγμα, φορείς της κοντινότερης προς τον πολίτη, εξουσίας. Και με αυτή τους την ιδιότητα οφείλουν να διεκδικούν με μαχητικότητα ό,τι επιβάλλεται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών».
• «Ωστόσο το θέμα δεν ήταν ούτε ο καθαρισμός των κτιρίων της Περιφέρειας, ούτε ο ηρωϊκός αγώνας των καθαριστριών. Το θέμα είναι πολιτικό. Και έχει να κάνει με την προσπάθεια της κυβέρνησης καθώς και των «πρόθυμων» ΜΜΕ να αποδομήσουν και να δυσφημίσουν τη νέα περιφερειακή Αρχή της Αττικής, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητας. Αδιαφορώντας για την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας της Περιφέρειας. Αδιαφορώντας για την ανάγκη κάλυψης των απολύτως στοιχειωδών αναγκών της. Αδιαφορώντας σε τελευταία ανάλυση για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και είναι τόσο σαφείς αυτές σκοπιμότητες, που πλέον κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τα κατασκευασμένα συκοφαντικά πρωτοσέλιδα που έχουν τόση σχέση με την ενημέρωση, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο».
• «Για αυτό και είναι σίγουρο ότι (η κυβέρνηση) θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, με τη βοήθεια του κατεστημένου, προκειμένου να αποτραπεί η επερχόμενη, σημαντική για τη χώρα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, εξέλιξη. Και δεν θα διστάσει να γίνει και παράγοντας αστάθειας για τη χώρα προκειμένου να αποτρέψει μια κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας. Μια κυβέρνηση σωτηρίας, που όπως φαίνεται, επιθυμούν οι πολίτες. Για αυτό και πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση, που υπονομεύει το μέλλον του τόπου».
• «Κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, είναι καταστροφή για τους πολίτες».

Categories