Συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης καθηγητή νευρολογίας κ. Μαρίνο Δαλάκα

Ιδιαίτερα συγκινητική η εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή κ. Μαρίνου Δαλάκα, την οποία διοργάνωσε η Φωκαεών Πολιτεία, υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στην Παλαιά Φώκαια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου.

Ο διεθνούς φήμης καθηγητή νευρολογίας, με τιμητική έδρα η οποία φέρει το όνομά του στο πανεπιστήμιο Thomas Jefferson στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, με σπουδαίο κλινικό- ερευνητικό έργο, με πολλαπλές βραβεύσεις και διακρίσεις στο πολυετές έργο του, με πλέον των είκοσι ετών μελέτες σε νευρολογικές, νευρομυϊκές και εγκεφαλικές παθήσεις τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του για το έργο και την προσφορά του στην επιστήμη και την έρευνα. Ο κ. Μαρίνος Δαλάκας κατάγεται από τον Δήμο Σαρωνικού, η μητέρα του από την Παλαιά Φώκαια και ο πατέρας του από τα Καλύβια. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Παλαιά Φώκαια. Ο κ. Δαλάκας είναι χωρίς υπερβολή μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της ιατρικής επιστήμης, καθηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών, George Washington και Thomas Jefferson. Είναι ο συγγραφέας 11 βιβλίων, 580 δημοσιεύσεων ενώ υπάρχουν περισσότερες από 16.000 βιβλιογραφικές αναφορές στο κλινικό ερευνητικό έργο του.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στα παιδικά χρόνια του ιατρού κ. Δαλάκα στην Παλαιά Φώκαια, προβλήθηκαν φωτογραφίες από τη ζωή του και τις διακρίσεις που έχει λάβει στην σπουδαία καριέρα του ενώ μίλησε και ο συμμαθητής του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επίσης ιατρός και συνδημότης μας κ. Θεόδωρος Γεωργακόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου και ο Πρόεδρος της Παλαιάς Φώκαιας κ. Νάσος Παπουτσής. Πλήθος συνδημοτών μας παρευρέθηκε στην εκδήλωση και συνομίλησε προσωπικά με τον κ. Δαλάκα εκφράζοντάς του τα συγχαρητήρια τους για το τόσο σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό του έργο.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης συνεχάρη αρχικά την κα Ζαχαρώ Φρατζέσκου, πρόεδρο της Φωκαέων Πολιτεία, για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης και στη συνέχεια απέδωσε τα εύσημα στον καθηγητή κ. Δαλάκα. Σημειώνοντας τις ελλείψεις τόσο του Δήμου Σαρωνικού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής. Ο Δήμαρχος έθιξε το θέμα της μη ύπαρξης νοσοκομείου, του σοβαρού αυτού θέματος για την υγεία και την έγκαιρη αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών και ζήτησε τη βοήθεια του διεθνούς φήμης νευρολόγου σε θέματα υγείας.

Ο κ. Μαρίνος Δαλάκας συμφωνώντας με τον Δήμαρχο και επισημαίνοντας κι ο ίδιος το πρόβλημα από την ανυπαρξία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική δεσμεύτηκε δημόσια προς τον Δήμαρχο να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση με όποιον τρόπο μπορεί. Ευχαρίστησε όλους για την πολύ όμορφη βραδιά και δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τη χαρά αντικρίζοντας γνωστά και αγαπημένα του πρόσωπα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Δαλάκα από τη Φωκαέων Πολιτεία και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Categories