Δ. Σ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 27/11/14. ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

Σε ήπιο κλίμα και χωρίς εκπλήξεις κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 27/11/14, ψηφίστηκε με πλειοψηφία ο Προυπολογισμός του 2015 για τον Δήμο Σαρωνικού. ύψους 28.473.725 ευρώ.

Από τις συνομιλίες που έγιναν, ξεχωρίζουμε τις διευκρινίσεις που έδωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, όπου  απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις  Δημοτικών Συμβούλων της Μειοψηφίας, του δόθηκε η ευκαιρία να υπενθυμίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το Δάνειο των 10,3 εκ ευρώ που είχε λάβει στο παρελθόν ο Δήμος για τα ληξιπρόθεσμα και για το οποίο ο ίδιος επικρίθηκε προεκλογικά  και στη συνέχεια χαρίστηκε- όπως έγινε σε όλους τους Δήμους- ήταν αυτό που διέσωσε τον Δήμο Σαρωνικού.

Στο video που ακολουθεί καταγράφονται οι τοποθετήσεις που έγιναν μετά τις διευκρινιστικές ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων ενώ ακολουθεί video με ολόκληρη τη συζήτηση.

Από πλευράς Μείζονος Μειοψηφίας η παράταξη “Σαρωνικός 5+” τοποθετήθηκε θετικά στο μεγαλύτερο μέρος του προυπολογισμού με εξαίρεση  τους κωδικούς που αναφέρονται στα τέλη ύδρευσης και τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής στο μέλλον,των Δημοτικών Κοινοτήτων στη κατάρτισή του. Επίσης ο κος Τσαλικίδης ζήτησε να γίνει προσπάθεια να επιχορηγηθούν οι Αθλητικοί Σύλλογοι για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλεψη επιχορήγησης.

Η Δημοτική Παράταξη “ΡΙΖ.ΕΣ” δια της Αγγελικής Ράπτη και του Δ.  Κατσούλη καταψήφισαν τον προυπολογισμό με εξαίρεση τους κωδικούς που προβλέπονται για Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, Μισθούς υπαλλήλων κλπ και  η Αγγελική  Ράπτη τόνισε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να έχει την ευαισθησία να έχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ  σε αυτόν τον  προυπολογισμό όταν γίνεται μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες  και ο οποίος δεν απηχεί τις ανάγκες του Δήμου. Τόνισε επίσης ότι τα χρήματα που διατίθενται για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι πολύ λίγα και κλείνοντας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μίας άλλης διαχείρισης Απορριμμάτων που θα φέρει χρήματα στον Δήμο.

Από πλευράς “ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ” ο Ν. Βολάκος  στη τοποθέτησή του στήριξε σε όλα τα επίπεδα τον προυπολογισμό και κυρίως αναφέρθηκε στη προσπάθεια μείωσης των εξόδων για ηλεκτροφωτισμό και διαχείριση απορριμμάτων των οποίων οι δαπάνες αποτελούν το 30% του προυπολογισμού καθώς και για στροφή του Δήμου σε μία άλλη πολιτική ανάπτυξης ,κατεύθυνση  την οποία δείχνει ότι έχει η Νέα Δημοτική Αρχή.

Ως “θέατρο του παραλόγου”  χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Γ Σωφρόνης, μερικές από τις τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας σε ότι αφορά τις ενστάσεις τους για την επιχορήγηση των Αθλητικών Συλλόγων, ενώ απατώντας για το τρόπο που πήγε  ο προυπολογισμός στην επιτροπή διαβούλευσης ( μόνο το κωδικολόγιο και όχι ποσά), απάντησε ότι αυτό προβλέπεται ακριβώς από τον ίδιο Νομοθέτη που ίδρυσε την Επιτροπή. Ο Δήμαρχος συνέχισε τη τοποθέτησή του, απατώντας με έντονο λόγο στην Αγγελική Ράπτη η οποία φυσικά δεν είχε τη δυνατότητα να απαντήσει αφού ο Δήμαρχος εκ του νόμου,  έχει πάντα το προνόμιο να κλείνει τελευταίος τα προς ψήφιση θέματα. Ακολούθησε η ψηφοφορία την οποία μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ – ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ – Η ΨΗΦΙΣΗ

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

 

 

 

Categories