Ρ. Δούρου: Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Νέα πλειοψηφία και νέα σελίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων έβγαλε η προχθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), όπου εκλέχθηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) του Συνδέσμου όπου αυτοδίκαια πρόεδρος είναι η Ρένα Δούρου.

Με την ψηφοφορία εκλέχθηκαν από την Περιφέρεια οι Άρης Βρούστης και Σοφία Κορωναίου από τη Δύναμη Ζωής, ενώ από την πλευρά των δήμων εκλέχθηκαν οι Σταύρος Ιατρού, δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής, η Αφροδίτη Μπιζά, δημοτική σύμβουλος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, ο Δημήτρης Μπουραϊμης, δημοτικός σύμβουλος Φυλής και ο Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής.
“Μια διαχείριση που πλέον οφείλει να γίνει οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες και το περιβάλλον”
«Στον ΕΔΣΝΑ ξεκινά σήμερα μια νέα εποχή, μια νέα περίοδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μια διαχείριση που πλέον οφείλει να γίνει οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες και το περιβάλλον. Αυτό είναι που ζητούν επιτακτικά οι πολίτες. Αυτό είναι που ζητά επιτακτικά η κοινωνία» τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή της κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ η περιφερειάρχης Αττικής.
Η Ρένα Δούρου, αφού κάλεσε σε συστράτευση όλους τους εκπροσώπους πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης και επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί και οφείλει να παίξει ο ΕΔΣΝΑ, αναφέρθηκε στον μητροπολιτικό χαρακτήρα της Αττικής, στην οποία «το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν περιορίζεται, αλλά υπερβαίνει τα όρια των δήμων», καθώς και στο γεγονός ότι «δράσεις πρώτες στην ιεραρχία, όπως της πρόληψης, της ανάκτησης, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, των προδιαλεγμένων οργανικών, είναι πρωτίστως τοπικές δράσεις».

Categories