Σημαντικά ζητήματα υπό μορφή ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 27/11.

Διαπαραταξιακή για το Παραλιακό,  Τοπικά σχέδια δράσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αποχετευτικό και Ίδρυση Πολεοδομίας στον Δήμο Σαρωνικού, είναι τα μεγάλα ζητήματα που τέθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους κατά τη διαδικασία ερωτήσεων του Τακτικού Δημοτικού Συμβουλίου της 27/11 (πριν από την ειδική συνεδρίαση για τον Προυπολογισμό).

Σε αυτά τα ερωτήματα όπως συνηθίζεται, απάντησε με σύντομες τοποθετήσεις ο Δήμαρχος Γ. Σωφρόνης, διευκρινίζοντας σε ερώτηση του Μ.Τσαλικίδη ότι εντός των ημερών θα συνεδριάσει  η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το Παραλιακό και πως ο Νομικός Σύμβουλος κος Κατερινόπουλος κατέθεσε εμπρόθεσμη Προσφυγή κατά της Απόφασης μεταβίβασης εκτάσεων του Δήμου Σαρωνικού στην ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ, τονίζοντας ότι έχουν βρεθεί και άλλα στοιχεία για περισσότερες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού που ισχυροποιούν την Προσφυγή.

Για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα έγινε σύντομη ενημέρωση που αφορά στην ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ στον Δήμο Σαρωνικού. Το ζήτημα έφερε υπό μορφή ερώτησης ο Γ.Τζιβίλογλου και τις διευκρινίσεις έδωσε ο Νίκος Βολάκος ο οποίος έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος.

Στην ερώτηση της Αγγελικής Ράπτη για τα τοπικά σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων έδωσαν διευκρινίσεις ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος Μ.Κόλλια  οι οποίοι διευκρίνισαν ότι αυτή τη στιγμή γίνεται καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος  στο επόμενο βήμα.

Αιχμηρή  η ερώτηση του Αντρέα Κωνσταντέλου για το αποχετευτικό ο οποίος ρώτησε τον Δήμαρχο, γιατί ο κος Γκέραλης, στην Ημερίδα Διαχείρισης Απορριμάτων που έγινε στην Κερατέα, δεν πήρε θέση όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π Φιλίππου κατήγγειλε κάποιους ότι  προσπαθούν να υπονομεύσουν την εξέλιξη της υλοποίησης του Αποχετευτικού, τη στιγμή που ο κος Γκέραλης ξεκίνησε τη συζήτηση απένταξης. Ο Δήμαρχος διευκρίνησε ότι ο κος Πέγκας είναι αυτός  που άνοιξε το θέμα και  η καταγγελία Φιλίππου αφορούσε κάποια blogs που διέδωσαν το θέμα. Ο κος Γκέραλης επιφυλάχτηκε να απαντήσει σε ειδική ημερίδα για το Αποχετευτικό που έχει αποφασιστεί να διοργανώσει ο Δήμος Σαρωνικού. Σοβαρή επίσης η δήλωση του Δημάρχου Γ. Σωφρόνη, ότι ο Υπουργός κος Μανιάτης, αποφεύγει συστηματικά να τον συναντήσει εδώ και 2 μήνες προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για την τύχη  του Αποχετευτικού.

Δείτε τις ερωτήσεις από το 1-37min του video που ακολουθεί, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν και τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης.

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ VIDEO

1. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ΝΠΔΔ .  37min

2. Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση του οδικού δικτύου.  40 min
3. Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Συνδέσεις υφιστάμενων παροχών με
νέα δίκτυα ύδρευσης»
4. Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Επισκευή και συντήρηση οδικού
δικτύου Δήμου Σαρωνικού»
5. Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου « Ασφαλτόστρωση οδών Δήμου
Σαρωνικού» 1:17:44

6. Έγκριση μελέτης του έργου « Αποκατάσταση τμήματος οδού Γ.Σιδέρη Τ. Κ. Κουβαρά. 1:47:00
7. Έγκριση τευχών δημοπράτησης του έργου « Μεταλλική οδική γέφυρα επί της οδού Παναγή
Μιχάλη Δ.Κ. Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού»
8. Λήψη απόφασης επί αίτησης της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΒΕΕ» περί αλλαγής
εργοστασίου παραγωγής ασφαλτομίγματος και πετρελαϊκού υλικού.

9. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου « Κατασκευή σύνδεσης δικτύου ακαθάρτων Δ.Ε. Καλυβίων και
Κουβαρά Δήμου Σαρωνικού με αντλιοστάσιο ΚΕΛ Μαρκοπούλου» 2:04:00

10. Λήψη απόφασης περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου « Κατασκευή σύνδεσης δικτύου ακαθάρτων Δ.Ε. Καλυβίων και Κουβαρά Δήμου Σαρωνικού με αντλιοστάσιο ΚΕΛ Μαρκοπούλου»

11. Λήψη απόφασης περί ενίσχυσης ενδεών λόγω εορτών Χριστουγέννων

 

Categories