4 ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΕΤΕΙ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΟΥΡΛΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Με ισάριθμες επιστολές του, ο Σύλλογος Αγ Τριάδας Βούρλων Αναβύσσου θέτει 4 ζητήματα στη προσοχή της Δημοτικής Αρχής και των Αρμοδίων Υπηρεσιών. Το ζήτημα των βοθρολυμάτων που κάποιοι ¨συμπολίτες¨ μας παροχετεύουν στον αγωγό όμβριων, Χαριστικές Πράξεις στο σχέδιο Αναβύσσου, καταγγελία για χωματουργικές εργασίες σε Γήπεδο και την αναγκαιότητα συνάντησης με τους μελετητές του έργου όμβριων.

Διαβάστε τις επιστολές

Προς: ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Κυρ. ΔΗΜΑΡΧΟ
Κοιν. 1) ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ TEXNIΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
2) Την πρόεδρο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέμα: Αγωγός όμβριων υδάτων και βοθρολύματα στην Ανάβυσσο.

Κατά την διάρκεια της σύνδεσης του παλιού αγωγού των όμβριων με τον καινούργιο φάνηκε μεγαλοπρεπώς η ασυνειδησία μερικών, που ρίχνουν τα βοθρολύματα τους στον αγωγό. Το επισημαίνω επειδή πέρασα και τα είδα. Η κατάσταση είναι δραματική.
Για να σταματήσει αυτό πρέπει να πάρετε κάποια μέτρα.Προτείνουμε:
Να ελεγχθεί ο νέος αγωγός σε όλο το μήκος του, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου η από την τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας που εκτελεί το έργο και να μας διαβεβαιώσει ότι όλα είναι σωστά, διότι υπάρχουν υποψίες.

Για τον παλιό αγωγό μέσα στην Ανάβυσσο και όπου αλλού ανακοινωθεί να ξηλώσουν οι παραβάτες μόνοι τους τις συνδέσεις που έχουν κάνει χωρίς πρόστιμα, και αν είναι δυνατόν να βοηθήσει και ο Δήμος όποιον το ζητήσει. Διαφορετικά να τα ξηλώσει συνεργείο, που θα ορίσει ο Δήμος, μετακυλώντας το κόστος στους παραβάτες.

Πρέπει να κάνουμε κάτι, γιατί σε λίγο θα κολυμπάμε μέσα στα (….. ) λύματα.
Όσο συνεχίζετε η ρύπανση της θάλασσας με τα λύματα ξεχάστε την γαλάζια σημαία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ


 

 

Αριθμ. Πρωτ.: Νο. 79 Ανάβυσσος: 24 / 11 /2014

Προς: ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Κυρ. ΔΗΜΑΡΧΟ
Κυρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ TEXNIΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΘΕΜΑ: Χαριστικές πράξεις στο σχέδιο πόλης Α κατοικίας στη Ανάβυσσο.

Τώρα που άρχισε να υλοποιείται η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης Α κατοικίας της Αναβύσσου, άρχισαν να φαίνονται και οι χαριστικές πράξεις που έχουν γίνει κατά τον σχεδιασμό του, με συνυπεύθυνους τόσο τον ανάδοχο του έργου, όσο και την ανοχή της τότε διοίκησης του δήμου, για να μην το ονομάσω διαφορετικά.
Ο λόγος για τον οποίο σας αναφέρω τα ανωτέρω είναι ο κάτωθι:
Ο δρόμος της Αγίας Τριάδος, προκειμένου να γίνει λειτουργικό το έργο των οβριών, γίνεται άσφαλτος. Με την τοποθέτηση των κρασπέδων φάνηκε το εξής παράτυπο.
Ενώ όλος ο δρόμος έχει πλάτος 9 μέτρα ξαφνικά ο δρόμος γίνετε 7 μέτρα. Το στένεμα γίνεται μόνο από την μια πλευρά και για ένα μόνο τετράγωνο (οικοδ. τετραγ. 169) και στην συνέχεια στο επόμενο ξαναγίνεται 9μ χωρίς να υπάρχει κανένας τουλάχιστον εμφανής λόγος που έγινε αυτή η αλλαγή. Στην τελευταία ανάρτηση πριν πάει για το ΦΕΚ όλος ο δρόμος ήταν 9 μέτρα και τελευταία στιγμή άλλαξε.
Αν αυτό δεν είναι χαριστική πράξη τότε τι είναι; Πότε και από ποιον έγινε η αλλαγή; Ποιον εξυπηρετεί;
Να μας πει η τεχνική υπηρεσία ποιες ήταν οι ενστάσεις που υποβληθήκαν για το συγκεκριμένο τετράγωνο και από ποιους, όχι πλέον άλλα κουκουλώματα.
Ότι ισχύει για έναν πολίτη δεν ισχύει και για όλους; Αν ένας ιδιοκτήτης οικοπέδου δεν ρίξει τη μάντρα του ωφελούμενος επειδή ο δρόμος έγινε 7μ στο συγκεκριμένο σημείο, τότε γιατί να μη γίνει σε όλο το μήκος του δρόμου 7μ και να ωφεληθούν όλοι; Υπάρχει δε μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων, ότι μέτρα και να πάρουμε.

Ζητάμε να μην πέσουν ρείθρα (κράσπεδα πεζοδρομίων) στο τμήμα αυτό, να συνεχιστεί με το ίδιο πλάτος 7 μέτρα μέχρι την Κυριακοπούλου και τέλος να μελετηθεί αν ο δρόμος, τον όποιον στο μεγαλύτερο μέρος, ο μελετητής τον έχει ως πεζόδρομο, να γίνει 7 μ. αντί για 9 μ, ώστε να γίνει όλος με το ίδιο πλάτος.

Ο πρόεδρος

Νίκος Πάστρας


 

 Αριθμ. Πρωτ.: Νο. 78 Ανάβυσσος: 11 / 11 /2014
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Κον ΔΗΜΑΡΧΟ, Κον ΑΝΤ/ΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝ ΕΡΓΩΝ
ΚΟΙΝ/ΣΗ
1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κα Β ΚΟΡΠΑ
2) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
3) ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ Κον Α Τσιαδή

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝ.
Κύριοι,
σας καταγγέλλομε ότι ο εργολάβος του έργου των όμβριων ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ, αγνοώντας την εντολή με το από 23/10/14 έγγραφο σας με ΑΡ. ΠΡΩΤ 8577, να σταματήσουν άμεσα οικοδομικές – χωματουργικές εργασίες, αντί να απομακρύνει αυτά τα μπάζα από τον χώρο, έκανε εργασίες διαστρώσεις επί του γηπέδου (οικοπέδων) χωρίς την άδεια των οικοπεδούχων, με αποτέλεσμα το εν λόγω γήπεδο να σηκωθεί περίπου ένα μέτρο και σε πολύ μεγαλύτερο μήκος από αυτό που ήταν όταν ήταν ντεπό. Οι εργασίες αυτές εκτελέστηκαν από 27/10/14 έως 29/10/14.
Από την αρχή που ξεκίνησε να εναποθέτει αυτά τα μπάζα στο εν λόγω γήπεδο είχαμε αντίδραση, αλλά προκειμένου να συνεχιστούν γρήγορα οι εργασίες του έργου δεχθήκαμε τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου ότι θα τα πάρει διότι τα χρειάζεται. Μάλιστα από κάποιους κατηγορηθήκαμε άδικα ότι θέλουμε να σταματήσει το έργο.
Σε προηγούμενο έγγραφο μας προτείναμε να τα χρησιμοποίηση για να επιχωματώσει τα σκάμματα που έχουν μείνει ανοικτά στην οδό Μικράς Ασίας, που σταμάτησαν λόγω αρχαιολογίας.
Η ανωτέρω ενέργεια του εργολάβου εκτός από παράνομη, διότι έγιναν χωρίς την σχετική άδεια, εμποδίζει και την απορροή των υδάτων από τα πίσω γήπεδα (οικόπεδα) με κίνδυνο να πλημμυρίσουμε.
Ζητάμε να δώσετε εντολή για την άμεση απομάκρυνση των εν λόγω μπαζών, καθώς και από αλλά δυο-τρία γήπεδα (οικόπεδα) επί της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
Και όχι την διακοπή εργασιών, την οποία επιθυμεί και ο εργολάβος.

Στην διάθεση σας για κάθε λεπτομέρεια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ


 

 Αριθμ. Πρωτ.: Νο. 77 Ανάβυσσος: 24 / 11 /2014
Προς: ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Κυρ. ΔΗΜΑΡΧΟ
Κυρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ TEXNIΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΚΟΙΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Κα Β ΚΟΡΠΑ

Θέμα: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ, ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

Σε συνεχεία των επιστολών μας θέλαμε καταρχάς να σας κάνουμε μια ενημέρωση για τις ενέργειες μας μέχρι τώρα, για να μην νομίζετε ότι τώρα μαζί σας είμαστε πιεστικοί ως νέα διοίκηση.
Τα προβλήματα αυτά τα είχαμε επισημάνει από την πρώτη φάση του σχεδίου πόλης της πολεοδομικής μελέτης, είχαμε υποβάλει ένσταση για το φάρδος των δρόμων και για τον χαρακτηρισμό τους ως πεζόδρομους και όχι δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, Στην συνέχεια κατά την διάρκεια της πράξης εφαρμογής υποβάλαμε ενστάσεις.
Τονίζαμε τόσο τις παράνομες επιχωματώσεις οικοπέδων τους, όσο και ότι αυτές βόλευε τους μελετητές για να πάρουνε μεγαλύτερα υψόμετρα από τα πραγματικά, πράγμα το οποίον δυστυχώς έγινε.
Χρησιμοποίησαν σαν κατώφλια τα μπαζωμένα οικόπεδα.
Σας αναφέρω τα έγγραφα – ενστάσεις – αιτήσεις που έχουμε κάνει σχετικά με το πρόβλημα,
1) Με αρθ πρωτ 12402 14/06/2011, 2) με αρθ πρωτ 12605 16/06/2011. 3) με αρθ πρωτ 27310 14/12/12, 4)με αριθ πρωτ 13763 14/06/2013 με ενστάσεις και προτάσεις για την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλις, ποτέ δεν πήραμε καμιά απάντηση, παρά μόνο κάποιες προφορικές και ασαφείς απαντήσεις ( θα τα φτιάξουμε όλα Νικο).
2) Με τον αρθμ πρωτ 12558 05/06/2013 αίτηση μου ζήτησα να μου δοθούν τα υψομετρικά της εν λόγω περιοχής, καμιά απάντηση δεν πήρα.
3) Όταν δημοπρατήθηκε το έργο και είδαμε στα σχέδια τα υψόμετρα να είναι ανεβασμένα και πάλι εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας αλλά τι να κάνουμε, όταν θέλουμε να γίνει το έργο, διότι εκτός από των κίνδυνο των πλημμυρών είχε συνδεθεί το έργο και με το σχέδιο πόλης, που στη ουσία είμαστε εκτός σχεδίου αν δεν τελειώσει, δεχθήκαμε τις προφορικές διαβεβαιώσεις.
Δεν γυρνάμε πίσω πάμε μπροστά κάθε πρόβλημα έχει και την λύση του, για τον λόγο αυτό αρχίσαμε να μελετάμε λύσεις και σας τις προτείναμε.
Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις μας κανένας δεν είπε ότι οι προτάσεις δεν είναι καλές, όλοι συμφωνούν αλλά το θέμα για όλους είναι ποιος θα τις υλοποιήσει.
Προτείνουμε να κάνουμε μια συνάντηση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι μελετητές τόσο του έργου όσο και του σχεδίου, να βάλουμε όλοι την θετική σκέψη μας και τις γνώσεις μας ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΩΣΤΕ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ, ΟΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Κατά την άποψη μου τα προτεινόμενα από μας συμπληρωματικά έργα είναι προέκταση του εκτελουμένου έργου και έπρεπε ο μελετητής να συμπεριλάβει στο έργο και τους δυο δρόμους που σας πρότεινα.
Το έργο δημιουργεί το πρόβλημα και όχι η περιοχή από μόνη της, ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τα δικά της νερά, τα έπαιρναν τα μικρά έργα που υπήρχαν, πρέπει να της τα δώσουμε πίσω, άσχετα αν η περιοχή μπαίνει στο σχέδιο πόλης η όχι.
Αν δεν έμπαινε, θα την κάναμε λίμνη;

Περιμένουμε την απάντηση σας
Πάντοτε στην διάθεση σας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ

 

Categories