Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός στις δομές αλληλεγγύης

Στη διανομή περίπου εκατό τόνων τροφίμων σε 54 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, προχώρησε σήμερα η «Αλληλεγγύη για όλους» στο χώρο της αποθήκης των ΚΤΕΟ Μάνδρας, που παραχώρησε η Περιφέρεια Αττικής για το σκοπό αυτό. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα, στην πατρίδα μας υπάρχουν δύο πραγματικότητες. Η μία, είναι εκείνη της πολιτικής σήψης. Και η άλλη είναι εκείνη της αλληλεγγύης. Η περιφέρεια Αττικής εγγράφεται στη δεύτερη και αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη με τρόπο έμπρακτο και συγκεκριμένο. Ειδικά μάλιστα σε τούτη την περίοδο που σοβεί η ανθρωπιστική κρίση.

Στόχος μας είναι να γίνει η Περιφέρεια ανάχωμα της κρίσης, μέσα από τη συγκεκριμένη στήριξη των πολιτών. Είτε πρόκειται για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των πολιτών, είτε για τη στήριξη δράσεων αλληλεγγύης όπως η σημερινή.

Γιατί η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι αόριστη έννοια αλλά συγκεκριμένη δράση. Με χειροπιαστά αποτελέσματα. Όπως αυτά εδώ, σήμερα, στη Μάνδρα. Γιατί εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την πολιτική: ως δέσμευση που παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας».

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.dinamizois.gr

www.renadourou.gr

Fb: /renaperifereia

Twitter: @renadourou

 

Το Γραφείο Τύπου, 20/12/14

Categories