“ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ” ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. VIDEO

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου  κου Ζούτσου και το ειδικό Συμβούλιο με θέμα “ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ” που συγκαλείται στις 15/1 στο Δήμο Παλλήνης, ενημέρωσε και εξέθεσε τον προβληματισμό του προς   το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού, αν με την  ενέργεια του συναδέλφου του Δημάρχου, μπορεί να δοθεί λύση- 10 ημέρες πριν τις εκλογές- σε ένα θέμα που επί ενάμισι  χρόνο βρίσκεται σε εκκρεμότητα λόγω των αντιδράσεων του Πειραιά και με την νέα  Περιφερειακή Αρχή να σιωπά καθώς μάλιστα 2 Αντιπεριφερειάρχες έχουν εντελώς αντίθετη άποψη για το ζήτημα και η κα Δούρου δεν έχει ακόμα διευκρινήσει  για το τι ακριβώς εννοούσε , όταν ανέγραφε στο προεκλογικό πρόγραμμά της  ότι ,δεν θα δεχτεί άλλους Δήμους να οδεύσουν τα λύματά τους  στην Ψυττάλεια. Ο κος Σωφρόνης υποστήριξε επίσης, ότι δεν έχει κάποιο νόημα να παραστεί ο Δήμος Σαρωνικού σε αυτό το Συμβούλιο όταν σε λίγες μέρες θα υπάρχει καινούργια Κυβέρνηση και δεν γνωρίζουμε αν όσοι πολιτευτές η βουλευτές δεσμευτούν θετικά η αρνητικά,θα είναι οι ίδιοι που θα χειριστούν το ζήτημα αύριο. Τελειώνοντας πρότεινε ότι η καλύτερη λύση, είναι να μιλήσουμε ως  Δήμος Σαρωνικού με τους  αρμοδίους της νέας  Κυβέρνησης που θα εκλεγεί  και να μην ρισκάρουμε ένα ενδεχόμενο  προεκλογικό “οχι”.

Η Δημοτική Παράταξη Σαρωνικός 5+, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να παραστούν Δημοτικοί Σύμβουλοι του Σαρωνικού στο  Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης και όπως τόνισε ο κος Τσαλικίδης, εκείνος θα πάει και αν του δοθεί η ευκαιρία θα αναπτύξει τις θέσεις του για το ζήτημα. Επιπρόσθετα πρότεινε ότι και ο Δήμος Σαρωνικού θα πρέπει να καλέσει τους Βουλευτές και τους φορείς της περιοχής και να συζητηθεί το θέμα.

Η Παράταξη ΡΙΖΕΣ δια της Αγγελικής Ράπτη, συμφώνησε με τη θέση του Δημάρχου,ότι δηλαδή δεν έχει νόημα να γίνουν ενέργειες  λίγες μέρες πριν τις εκλογές και η ουσία του ζητήματος είναι,αν υπάρξει Πολιτική Βούληση από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει να λύσει ζητήματα. Αν αυτό δεν γίνει, θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες λύσεις

Στο ίδιο μήκος και ο Νίκος Βολάκος που  κλείνοντας το κύκλο της συζήτησης δήλωσε ότι και αυτός υπήρξε υποστηριχτής της λύσης ¨Ψυττάλεια”, αν όμως υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει το  Δημοτικό Συμβούλιο να προσανατολιστεί σε άλλες εναλλακτικές..

Τελικά συμφωνήθηκε,αντιπροσωπεία από Δημοτικούς Συμβούλους να παραστεί μεθαύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης. (Διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται περί απόφασης, γιατί ήταν μία απλή συζήτηση στα πλαίσια της ενημέρωσης του Δημάρχου προς το Σώμα πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης)

Δείτε όλη τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί.

Σημείωση. Κατά τη στιγμή της ομιλίας του κου Τσαλικίδη, κρίθηκε σκόπιμο για προληπτικούς λόγους  λόγω μεγάλης ταλάντωσης- από τον δυνατό αέρα- της τζαμαρίας στη πλευρά της Μειοψηφίας, να μετακινηθούν οι Σύμβουλοι και να κάτσουν  στη πλευρά της Πλειοψηφίας.

Categories