Ο Π. Φιλίππου στην τελετή Βράβευσης του ΣΕΓΑΣ και στη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην τελετή βράβευσης που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ για τον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στην ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων των ομαδικών κατηγοριών, καθώς και των συνεργατών – φορέων του 32ου Μαραθώνιου Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου από τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής κ. Πέτρος Φιλίππου και ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπύρος Πάντζας.

Στην ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ                       κ. Κώστας Παναγόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η φετινή διοργάνωση και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλαν σε αυτήν και κυρίως τους 35.000 δρομείς που συμμετείχαν στον μαραθώνιο.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε στην Περιφέρεια Αττικής για την ειλικρινή και ένθερμη υποστήριξή της στο μεγάλο αυτό διεθνές τουριστικό, ιστορικό και αθλητικό γεγονός που τιμά την Ελλάδα παγκοσμίως.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, ο οποίος βράβευσε τους επίσημους χορηγούς του 32ου Μαραθωνίου, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει ακόμα περισσότερο και πιο ενεργά τη διοργάνωση του μαραθωνίου του 2015 με στόχο να είναι ακόμα καλύτερος και να στεφθεί με μεγαλύτερη επιτυχία.

Αναφέρθηκε δε στα μηνύματα του μαραθωνίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μήνυμα της ειρήνης – ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στον μαραθωνοδρόμο της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη – που είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.


 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στην αίθουσα προβολών του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά – Μαραθώνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα για πρώτη φορά με την νέα του σύνθεση, με εκπροσώπους από την Περιφέρεια Αττικής τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και από τον Δήμο Μαραθώνα τον Αντιδήμαρχο Αιμίλιο Ρεΐσογλου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του φορέα Χάρης Καμπεζίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που έχει ο φορέας για την προστασία και κυρίως την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα. Εκτός από τα διοικητικά θέματα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους δάσους του Σχινιά ειδικά ενόψει της ερχόμενης θερινής περιόδου και συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από το Δ.Σ. του φορέα να διατυπώσει το ταχύτερο δυνατόν συγκεκριμένη πρόταση για τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα τόσο για την προστασία του δάσους και του υδροβιότοπου όσο και για την ανάδειξη του πάρκου συνολικά προκειμένου να εξετάσει η Περιφέρεια τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υλοποιήσει τους παραπάνω σκοπούς του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

 

 

 

Categories