ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ. Προτάσεις και λύσεις για γρήγορη ανάπτυξη

Όσοι είχαν παρευρεθεί στη 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε λάβει χώρα στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου στις 3 Δεκεμβρίου 2014, ίσως να θυμούνται έναν κύριο, ο οποίος παρενέβη και εξέφρασε την άποψή του για τις μελέτες και την μέχρι τώρα αναπτυξιακή πορεία και πολιτική της περιοχής.

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ βρίσκοντας ενδιαφέροντα τα λεγόμενά του, τον πλησίασε και του ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για τις απόψεις που εξέφρασε ενώπιον σύσσωμου του Δ.Σ Λαυρεωτικής.

Ο κύριος αυτός ονομάζεται Χρηστάκος Τάσος και έχει ήδη καταθέσει μια πολυσέλιδη αναπτυξιακή μελέτη στο πρωτόκολλο του Δήμου από το 2003.
Μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία, μας απέστειλε ένα κείμενο με τις προτάσεις του αναλυτικότερα, το οποίο δημοσιεύτηκε και σε τοπική εφημερίδα.

Επιγραμματικά, οι προτάσεις του κου Χρηστάκου είναι:

  1. Ένταξη σε σχέδια πόλεων με διαδικασίες FAST TRACK περιοχών που χρόνια έχουν κολλήσει σε διαδικασίες στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
  2. Να προβλεφθεί ότι οι πάγιες αποφάσεις των διοικητικών πρωτοδικείων και Συμβουλίου Επικρατείας επέχουν τη μορφή νόμου και είναι άμεσα και υποχρεωτικά εκτελεστές εντός 6 μηνών.
  3. Αλλαγή του νόμου όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων και κτιρίων. Αλλαγή της διαδικασίας ΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΕΩΝ.
  4. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Χ.Ο.Π. όπου έχουν συσταθεί (ειδικά μέσα στα Υπουργεία) για ευνόητους λόγους. Να υπάρχει ένα Σ.Χ.Ο.Π. στην περιφέρεια με Πρόεδρο κάθε φορά τον Προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου τον οποίο αφορά το θέμα.
  5. ΝΕΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ).
  6. Ώριμα χωροθετημένα έργα για τα οποία έχει εγκριθεί το Master Plan & το Business Plan και έχουν πάρει όλες τις απαιτούμενες άδειες να πιεστεί το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
  7. Το ΥΠ. ΠΟ να αλλάξει στρατηγική και το Ανώτατο Αρχαιολογικό Συμβούλιο και Ανώτατο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων να κινούνται με πιο σύντομες διαδικασίες για να μην κωλυσιεργούν οι επενδύσεις.
  8. Δημιουργία με βάσει το νόμο περί Σ.Δ.Ι.Τ. υπηρεσιών στους δήμους.
  9. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ.
  10. ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Ανασύσταση και αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών στους Δήμους.

Δείτε ολόκληρη την πρόταση για γρήγορη ανάπτυξη του κου Τάσου Χρηστάκου.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πηγή: http://hpolhmas.com/

Categories