ΚΥΠΡΟΣ. Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την Βουλή

Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οκτώ στους δέκα πολίτες από το μέχρι στιγμής έργο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η δυσαρέσκειά τους, μάλιστα, εκτείνεται σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του νομοθετικού Σώματος. Χαρακτηριστικό της δυσπιστίας των Κυπρίων είναι το γεγονός πως τα τρία τέταρτα των πολιτών θεωρούν ότι τα κόμματα δεν συμπεριφέρονται υπεύθυνα σε ό,τι αφορά την ψήφιση των νομοθεσιών.

Όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση του IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που παρουσιάζει σήμερα η «Σημερινή», η μη θέσπιση της οριζόντιας ψηφοφορίας λειτουργεί ενισχυτικά για την αποχή, αφού το 58% όσων δηλώνουν πως αν είχαμε εκλογές δεν θα προσέρχονταν στις κάλπες, θα το έπρατταν εάν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων, μάλιστα, θα ήθελαν η οριζόντια ψήφος να θεσμοθετηθεί και θεωρούν ότι θα ενίσχυε τον θεσμό της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Παρά τη συνολική, αρνητική εντύπωση, που έχουν οι ψηφοφόροι για τους αντιπροσώπους τους, ορισμένοι βουλευτές κρίνονται ως πιο παραγωγικοί από τους άλλους, με πρωταθλητές στην κούρσα αυτήν τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων.

Δεν ικανοποιεί η Βουλή

Λιγότερο από το 20% των Κυπρίων δηλώνουν ικανοποιημένοι από το μέχρι στιγμής έργο της σημερινής Βουλής. Δυσαρεστημένοι παρουσιάζονται το 46% και μάλλον δυσαρεστημένοι το 35%.

Screenshot_545
– See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/202858/dimoskopisi-dysarestimenoi-oi-polites-apo-tin-vouli#sthash.afLITwYw.dpuf

Categories