ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ Δ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ “ΣΗΚΩΝΟΥΝ” ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ “ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ”. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΥΠΕΚΑ

Σύλλογοι της Σαρωνίδας , Π.Φώκαιας, Αναβύσσου και Καλυβίων  “σηκώνουν” το αποχετευτικό του Δήμου Σαρωνικού και την υπόθεση της Ψυττάλειας  και ζητούν ενημέρωση από τους  εμπλεκόμενους Φορείς , αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη θέση για την εξέλιξη του ζητήματος, παρά μόνο φήμες και εκτιμήσεις παραγόντων.

Οι Σύλλογοι των οποίων η Πρόσκληση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών, προγραμματίζουν ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο  21/2/15 στην οποία θα κληθούν η Περιφέρεια Αττικής,  ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημοτικές Παρατάξεις ,στελέχη της ΕΥΔΑΠ, επιστημονικοί φορείς και πολλοί άλλοι, με σκοπό την ενημέρωση και τη διεξοδική συζήτηση πάνω στο καυτό ζήτημα.

Όπως είναι γνωστό, η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), εστάλη στην Περιφέρεια Αττικής  της οποίας το Περιφερειακό Συμβούλιο την 19/12/13 ανέβαλε τη συζήτηση λόγω αντιδράσεων των πέριξ του Πειραιά Δήμων και έκτοτε βρίσκεται στο στάδιο ¨αξιολόγησης” από το ΥΠΕΚΑ  όπως φαίνεται από πρόσφατο έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Πρόκειται για ΠΡΟΣΦΑΤΗ απάντηση του ΥΠΕΚΑ σε σχετικό ερώτημα του Δήμου Πειραιά, την οποία και δημοσιοποιούμε.

141208-Από ΥΠΕΚΑ-ΑΠ 176062-Σ1

 

Επιπρόσθετα ο Paraktios παραθέτει τα video της Μελέτης που είχε παρουσιαστεί στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ,την 31/10/13

 

 

Categories