Σαρωνικός. Συνέντευξη του επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας, Μ.Τσαλικίδη

Συνέντευξη διάρκειας 1 ώρας παραχώρησε στον Paraktios.gr ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, Μανώλης Τσαλικίδης.

Σε σχετική ερώτηση, ο κος Τσαλικίδης έκανε μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Δημοτικών εκλογών λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν πήρε τη Δημαρχία για 330 ψήφους, όμως είναι αποφασισμένος να ασκήσει υπεύθυνη Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και επειδή έχει ασκήσει Διοίκηση πιστεύει ότι η Νέα Δημοτική Αρχή έχει το αυτονόητο δικαίωμα πίστωσης χρόνου. Σχολιάζοντας επίσης το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών, το χαρακτήρισε θετικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια τη ζωή μας.  (1-6 min)

Αναφορικά με τη στάση της Παράταξής του και τη συνεργασία με τις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις, τόνισε ότι ο Δήμαρχος αντί να αξιοποιήσει την εποικοδομητική αντιπολίτευση που του ασκείται (Η παράταξη Σαρωνικος 5+ ψήφισε τεχνικά έργα, προυπολογισμό, Νομικό Πρόσωπο Αριστόδικος κ.α), βάλλει κατά των ανθρώπων της Παράταξης και γενικότερα δεν δείχνει διάθεση  συνεργασίας. Για τις σχέσεις της  παράταξής του με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, δήλωσε ότι είναι σαφής η συμπόρευση σε πολλά ζητήματα με την ΡΙΖ.Ε.Σ.  ενώ αντίθετα, δεν θεωρεί ότι ο κος Βολάκος ανήκει στην Αντιπολίτευση τη στιγμή που έχει συνταχτεί με την παράταξη του Δημάρχου. (7-14 min).

Ακολούθησε συζήτηση για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης καθώς και για τη πρόσφατη Ανακοίνωση του Δήμου για το Πρόγραμμα  Τηλεμετρίας των απορριμματοφόρων ,κάτι για το οποίο ο κος Τσαλικίδης κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι απέκρυψε ότι το πρόγραμμα αυτό είχε εκπονηθεί τον Φεβρουάριο 2014 από την προηγούμενη Διοίκηση ( κο Ζεκάκο), η τελική εισήγηση έγινε στις 17/6/14 και εγκρίθηκε στις 12/8/14. Το σχετικό έγγραφο επισυνάπτεται στο τέλος του άρθρου. (15 min-25 min)

Συζήτηση επίσης έγινε για το ζήτημα της ακύρωσης και εκ νέου ψήφισης των τελών ύδρευσης που μπορείτε να δείτε από το 26min  έως το 30 min 

Έγινε αναφορά στα ζητήματα του  Παράκτιου Μετώπου και την Προσφυγή που θα συζητηθεί στις 6/2 καθώς και για την έναρξη του έργου  του Αλιευτικού Καταφυγίου όπου ο κος Τσαλικίδης καυτηρίασε τη δήλωση του Δημάρχου ότι δηλαδή ο πρώτος διέδιδε πως δεν θα προχωρήσει το έργο. (Αυτό το δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Paraktios, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης αποκάλεσε τον κο Τσαλικίδη ¨αναποτελεσματικό” ). Σε αυτό το σημείο επίσης ο κος Τσαλικίδης ανέπτυξε όλη την ιστορία της προσπάθειας για το έργο του Αλιευτικού καταφυγίου που άρχισε  το 2005 από τον τότε Πρόεδρο Κοινότητας Δ.Φιλίππου, συνεχίστηκε επι δικών του  ημερών για  για να  ξεκινήσει το έργο  επι Δημαρχίας Σωφρόνη, αφού όμως ο τελευταίος χρησιμοποίησε και συνέχισε την έτοιμη δουλειά που βρήκε από τους προηγούμενους, καταλήγοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος που συνέβαλε στην υλοποίηση ενός έργου που ήταν όνειρο δεκαετιών.  (31 min – 42 min)

Εκτενής συζήτηση  έγινε για το Αποχετευτικό ζήτημα, με τον κο Τσαλικίδη να επιμένει ότι η “Ψυττάλεια” είναι μονόδρομος για τον Δήμο Σαρωνικού, αποκλειόμενης  κάθε άλλης συζήτησης  αυτή τη στιγμή, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Δήμαρχο Γ Σωφρόνη και στον Αντιπεριφερειάρχη Π Φιλίππου, για μη σθεναρή υποστήριξη και διεκδίκηση αυτής της θέσης (Ψυττάλεια). Διαφώνησε επίσης με παρέμβαση του  κου Ντίνου Χασάπη ο οποίος σε σχετικό του σημείωμα  (το αναδημοσιεύουμε στο τέλος αυτού του άρθρου) θέτει σε αμφισβήτηση κάποια ζητήματα που περιγράφονται στην Εισήγηση της ΜΠΕ για την Ψυττάλεια. (43 min-τέλος)

 

ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦ

ΧΑΣΑΠΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

 

Categories