“ΟΧΙ” των φορέων στα εργοστάσια βιομάζας Μαρκοπούλου

“ΟΧΙ” των φορέων στα εργοστάσια βιομάζας Μαρκοπούλου

Καλούν τη Τρίτη 10/2 στις 3.30 μμ σε μαζική παράσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Να σταματήσουμε τα 2 εργοστάσια καύσης στο Μαρκόπουλο που αδειοδότησαν αγνοώντας την άρνηση της τοπικής κοινωνίας και των περιβαλλοντικών προβλημάτων που θα επιφέρουν
Σύσκεψη συντονισμού Κυριακή 1/2, 11πμ στο 2ο ΔΣ Πόρτο-Ράφτη
Συναγωνιστές/στριες και φιλοι και φιλες,
Η Επιτρτοπή αγώνα πριν απο 2 χρόνια συνέβαλε αποφασιστικά στην αναδειξη του τεράστιου προβλήματος της αδειοδότησης και λειτουργίας 6 μονάδων καύσης βιομάζας. Πήρε πολύμορφες πρωτοβουλίες (ανακοινώσεις, παρεμβάσεις στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο, ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, καταθεση ενστάσεων στην περιφέρεια, συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών, ενημέρωση και συντονισμό με άλλες επιτροπές και πρωτοβουλίες αγώνα σε άλλες περιοχές με ανάλογες μονάδες και σχέδια) και μαζί και με άλλες δυνάμεις και φορείς που πήραν αρνητική θέση καταφέραμε όλοι μαζί, με ένα σημαντικό και ευρύ κίνημα, να υποχρεώσουμε τόσο τη δημοτική αρχή όσο και την περιφέρεια να αλλάξουν την αρχική θετική τους στάση και να επιβάλλουμε την αρνητική τους τοποθέτηση.
Αυτό το δεδομένο τηρήθηκε με σταθερότητα σε όλες τις επόμενες φάσεις που επανεμφανίστηκε το “έργο” με διάφορες παραλλαγές όπως αυτή της καύσης φυτικών ελαίων και τόσο η δημοτική αρχή όσο και η περιφέρεια ομόφωνα απέρριψαν την αδειοδότηση τους.
Το τελευταίο διάστημα ωστόσο διαπιστώσαμε ότι οι λεγόμενοι “επενδυτές” επιμένουν και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την έγκριση της περιβαλοντικής μελέτης του έργου – έκτρωμα από την Αποκεντρωμένη διοίκηση!!! Η έγκριση αυτή αποτελεί πραξικόπημα της αποκεντρωμένης διοίκησης η οποία αγνοεί παντελώς και στρέφεται κατάφορα ενάντια στην τοπική κοινωνία αλλά και στην τοποθέτηση του δήμου και της περιφέρειας.
Η μαχη που δώσαμε δεν πρέπει να μείνει στη μέση. Όλοι μαζί πρέπει να ακυρώσουμε τα σχέδια τους που θέλουν να υποθηκεύσουν τη ζωή και το περιβάλλον της περιοχης μας σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων τα οποία με απερίγραπτο θράσος επιμένουν να επιβάλουν, από την πίσω πόρτα, τα βρώμικα σχέδιά τους.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε το πραξικόπημα.
Η επιτροπή αγώνα θεωρεί ότι πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία για το συντονισμό όλων των δυνάμεων που έχουν ταχθεί ενάντια στο καταστροφικό έργο και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες σε κάθε κατεύθηνση με βασικό στοιχείο την ενημέρωση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ώστε να απαιτήσουμε την ακύρωση της έγκρισης από την αποκεντρωμένη διοίκηση.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση καλούμε καθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει σε μια πρώτη ευρεία συσκεψη όλων των ενδιαφερόμενων – πολιτών και φορέων –
την Κυριακή 1/2 στις 11πμ στο 2ο ΔΣ Πόρτο-Ράφτη
Με το κάλεσμα θέλουμε μονο να συμβάλουμε στον άμεσο συντονισμό όλων των πολιτών και δυνάμεων που ενδιαφέρονται και φυσικά ότι προκύψει από τη σύσκεψη αυτή θα υπογραφεί από τους συμμετέχοντες και όχι από μας που καλούμε.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας
Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας και το περιβάλλον για τα κέρδη ιδιωτών
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ
Τηλ. 6934552574, epagomarko@gmail.com, epagomarko.blogspot.gr,
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Categories