ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+” ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ

Με αίτημα της μειοψηφίας, για πρώτη φορά το θέμα της αποχέτευσης στο Δημ. Συμβούλιο. – 
Μ. Τσαλικίδης: Ικανοποίηση και δικαίωση από την ομόφωνη επανατοποθέτηση του νέου συμβουλίου στην πρότασή μας για Ψυτάλλεια. Παρά τις διαφωνίες μας για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της νέας διοίκησης, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Δήμο στη λύση της Ψυτάλλειας.

Το δημοτικό συμβούλιο της 11ης Φεβρουαρίου με αποκλειστικό θέμα: «Συζήτηση ενημέρωση σχετικά με την αποχέτευση του παραλιακού τμήματος του Δήμου Σαρωνικού (Π. Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαγονήσι)”, προκάλεσαν με αίτημά τους 10 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+» και «ΡΙΖΕΣ».
Το συμβούλιο ξεκίνησε με εισήγηση του επικεφαλής της «μείζονος μειοψηφίας κ. Τσαλικίδης, ο οποίος:
-ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για όλα όσα κατάφερε η προηγούμενη διοίκηση (θετικές αποφάσεις ΕΥΔΑΠ και Κυβέρνησης, χρηματοδότηση της πρότασή μας για Ψυτάλλεια, εκπόνηση και έγκριση μελετών εσωτερικών δικτύων),
-υπογράμμισε ότι «την προηγούμενη περίοδο τα καταφέραμε, γιατί πιστέψαμε στην υλοποίηση της πρότασης μας, είχαμε την συμπαράσταση των πολιτών στην προσπάθεια μας και αποδείξαμε ότι είχαμε ως διοίκηση την ικανότητα να διαχειριστούμε τα δεδομένα και να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες»,
-δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την ομόφωνη επανατοποθέτηση του νέου δημοτικού συμβουλίου υπέρ των όσων έχουν επιτευχθεί την προηγούμενη περίοδο και υπέρ της πρότασής μας για την Ψυτάλλεια.
-για να καταλήξει ότι, «παρά τις διαφωνίες μας για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της νέας διοίκησης, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Δήμο στη λύση της Ψυτάλλειας».
Στο ίδια κατεύθυνση με τον κ. Τσαλικίδη κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των συμβούλων του «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+» κ.κ. Ζεκάκου και Κωνσταντέλου.
Το συμβούλιο που παρακολούθησαν δεκάδες συμπολίτες μας, εκπρόσωποι συλλόγων, καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Π. Σκουρολιάκος και Θ. Μπούρας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους δήλωσαν ότι θα στηρίξουν το Δήμο Σαρωνικού στην λύση της Ψυτάλλειας.
Υ.Γ. Για την αναλυτική ενημέρωση των συμπολιτών μας, ακολουθεί ένα μέρος της εισήγησης του κ. Τσαλικίδη στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης Φεβρουαρίου και ένα συνοπτικό χρονολόγιο με τις σημαντικότερες αποφάσεις για το θέμα της αποχέτευσης.

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 11-2-2015

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ

Categories