Εκδήλωση Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού για το αποχετευτικό. Video

Αποχώρησε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο  Πέτρος Φιλίππου.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

Αποχώρησε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο  Πέτρος Φιλίππου επειδή  ήταν παρών ο διαχειριστής τοπικού ηλεκτρονικού μέσου ο οποίος, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, τον πολέμησε όλα αυτά τα χρόνια όσο τίποτα άλλο και ήταν απέναντι στο έργο του. Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Φιλίππου τηλεφώνησε στους   διοργανωτές της εκδήλωσης και ζήτησε συγγνώμη   για την ενέργειά του  που οφείλεται στους λόγους που ανέφερε κατά την αποχώρησή του, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να τους συναντήσει και να ενημερώσει για τις απόψεις του άμεσα. Ωστόσο, η αποχώρηση του κου Φιλίππου επικρίθηκε τόσο από παριστάμενους, όσο και από Προέδρους Συλλόγων. Ο Π. Φιλίππου στήριξε σε λόγους προσωπικής του Αξιοπρέπειας την αποχώρησή του, δηλώνοντας σε σχετική ερώτηση, ότι  “παίρνει την ευθύνη γιαυτό που κάνει”.

Η εκδήλωσε έγινε το Σάββατο 21/2/15  στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Π.Φώκαιας και διοργανώθηκε από τις Διοικήσεις  Συλλόγων  του Δήμου Σαρωνικού με σκοπό να ενημερωθούν οι Δημότες για τη πορεία του ζητήματος της αποχέτευσης προς Ψυττάλεια, θέμα  που έχει βαλτώσει, λόγω των Αντιδράσεων κατοίκων και φορέων του Πειραιά

Παρών ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης καθώς και εκπρόσωποι  όλων των Δημοτικών Παρατάξεων  του Δημοτικού Συμβουλίου σε μία συζήτηση που ήταν επανάληψη αυτής, της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/2/15.

Αφού προσπεράστηκαν διαδικαστικά ζητήματα, λόγω του ότι υπήρξε μικρή σύγχυση  για το ποιος ενημερώνει ποιον, ο Μαν.Τσαλικίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό του αποχετευτικού ( 15ο λεπτό του video), για το Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Μειοψηφίας , διαφώνησε για το ότι η Δημοτική Αρχή δεν “σήκωσε” ψηλά το θέμα μέχρι τώρα και έκλεισε με την παρατήρηση  ότι είναι λάθος αυτή τη στιγμή, που το θέμα είναι ανοιχτό, να προβάλλονται  άλλες λύσεις εκτός από αυτή της Ψυττάλειας την οποία θεωρεί Μονόδρομο και είναι φανερό ότι η παράταξή του θα βοηθήσει την Δημοτική Αρχή στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος, (30ο λεπτό), διευκρίνισε ότι συμφωνεί με την άποψη Τσαλικίδη, ότι δηλ.  δεν πρέπει τώρα να βάζουμε άλλες λύσεις στο τραπέζι, όμως διαφωνεί με τη κριτική που ασκήθηκε για το τρόπο χειρισμού από μέρους του κατά τη προεκλογική περίοδο και έκλεισε με αναφορά στη πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής μαζί με την οποία ο ίδιος θα επιδιώξει τη λύση του προβλήματος.

Στο ίδιο μήκος και οι ομιλίες των Δημοτικών Συμβούλων Βολάκου (41ο λεπτό), Κατσούλη (47ο λεπτό), Κωσταντέλου (50ο λεπτό).

Από πλευράς άλλων ομιλητών, ο Καθηγητής Ντίνος Χασάπης (60ο λεπτό)  εξέφρασε τις αμφιβολίες του, όχι για το τεχνικό, αλλά για το οικονομικό και το περιβαλλοντικό θέμα , και κάλεσε τον Δήμαρχο να βάλει ένα τέλος σε όλη αυτή τη διαδικασία δίνοντας ένα χρονοδιάγραμμα, “γιατί το να κρατάμε για 5 χρόνια στην επικαιρότητα ένα έργο για να λέμε ότι έχουμε λύση, μπορεί πολιτικά να βολεύει αλλά στην ουσία έχουμε πρόβλημα”.

Με άλλο τρόπο προσέγγισε το ζήτημα  ο Δημοτικός Σύμβουλος  Αντώνης Μποστανίτης (1hr 8 min), ο οποίος ναι μεν δήλωσε  ότι στηρίζει τη προσπάθεια για Ψυττάλεια, όμως από την άλλη πλευρά σημείωσε ότι το θέμα επειδή είναι καθαρά πολιτικό δεν ειπώθηκαν κάποιες αλήθειες χωρίς και να ειπωθούν ψέματα, ότι δηλ θα πρέπει να πείσουμε κάποιους άλλους πολίτες να δεχτούν τα δικά μας λύματα αποφεύγοντας να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας και θεωρεί ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα πετύχει. Τελειώνοντας ο κος Μποστανίτης τόνισε ότι η ευθύνη είναι δική μας και έφερε ως παράδειγμα ότι στην εκδήλωση ήταν παρόντες μόνον οι διοικήσεις των Συλλόγων ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να παρίστανται  100 άτομα. Γιαυτό είναι δική μας η ευθύνη, επανέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας.

Ο κος Παπουτσής, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Π.Φώκαιας, κάλεσε τους συλλόγους και όλους, να συστρατευτούν με την προσπάθεια προς Ψυττάλεια

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν.Ανάφλυστος έθεσε  ενδιαφέροντα ζητήματα που προτρέπουμε να τα δείτε (1hr 24min)και επιπρόσθετα μας έστειλε και τα ακόλουθα ερωτήματα προς δημοσίευση.

1.Ποιός έχει τον πρώτο λόγο η Περιφέρεια ή ο Δήμος;

2. Υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους για από κοινού ενέργειες ή ο καθένας ενεργεί κατά την κρίση του.
3. Ποιός έχει αναθέσει τις ήδη πραγματοποιούμενες Μελέτες (Άρα σε ποιανού τον Προϋπολογισμό έχουν περιληφθεί και παρακολουθείται και ελέγχεται η πρόοδός τους;
4. Εάν επικρατήσει η λύση της Ψυτάλλειας, ποιός θα αναλάβει το κόστος του έργου και όλα τα συμπαρομαρτούντα των αναγκαίων κατασκευών;

Ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ αφού επέκρινε την απουσία του κόσμου, τόνισε ότι όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε για Ψυττάλεια και αν δεν βρεθεί λύση, πάλι όλοι μαζί “όπου εσείς κρίνετε¨ κατέληξε ο Γ.Χάλαρης. (1hr 27min)

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιώργος Μπιθυμήτρης  δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι εναντίον της λύσης Ψυττάλειας γιατί ο Πειραιάς πρέπει να σταματήσει να είναι αποθήκη λυμάτων και απορριμμάτων και θα πρέπει να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση αιτιολογώντας  τη θέση του η οποία περιγράφεται στη χρονική στιγμή (1hr:33min) του video.

Τελευταίος ομιλητής ο κος Ζωίδης, (1hr:38min) Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός της ΕΥΔΑΠ,υπέρμαχος της λύσης Ψυττάλειας ο οποίος μάλιστα μας μοίρασε ένα έντυπο οπου περιγράφονται τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης με Ψυττάλεια, το οποίο και δημοσιεύουμε.

DSCF4245 DSCF4246 DSCF4247 DSCF4248

Ζωίδης – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 1_26-02-2015_ (Επικαιροποίηση του ανωτέρω εγγράφου με το αντίστοιχο ηλεκτρονικό. 26/2/15)

Κατά το τέλος της εκδήλωσης, εκπρόσωπος ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, προανήγγειλε τη διοργάνωση ημερίδας εντός του ΜΑΡΤΙΟΥ, με θέμα το αποχετευτικό, όπου έγκριτοι επιστήμονες θα τοποθετηθούν επί του ζητήματος του Αποχετευτικού.

Categories