ΚΥΠΡΟΣ: Παραιτήθηκε “πυροβολώντας” η Διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής

“Πυροβολώντας” υπέβαλε την παραίτηση της η Διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Άντρη Αντωνιάδη.

Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης που υπέβαλε η κ. Αντωνιάδη, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα “Καθημερινή”, η Διαχειρίστρια εξαπολύει βαριές κατηγορίες κατά της Αρχής Εξυγίανσης, που αποτελείται από τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και τα μέλη του ΔΣ Στέλιο Κοιλιάρη και Γιώργο Συρρίχα.

Η Διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής Τράπεζας διαφωνεί με την απόφαση της Αρχής Εξυγίανσης να θέσει ως επικεφαλείς της υπόθεσης κατά Βγενόπουλου και άλλων, τους «Χρύσης Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ», χωρίς η ίδια η Διαχειρίστρια να ενημερωθεί αλλά και να ερωτηθεί.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της κ. Αντωνιάδη, «η προαναφερθείσα δικηγορική εταιρεία δεν μπορεί να τεθεί επικεφαλής της υπόθεσης εναντίον Βγενόπουλου και άλλων για ένα απλό λόγο: Έχει, εξασφαλίσει δάνειο από την Λαϊκή Τράπεζα ενόσω η Τράπεζα ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο Βγενόπουλου, με πολύ ευνοϊκούς όρους (πολύ χαμηλό επιτόκιο, με περίοδο αποπληρωμής 30 χρόνια)».

Σύμφωνα με την Διαχειρίστρια, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για την υπόθεση και «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το φταίξιμο θα βαραίνει εξ ολοκλήρου εσάς τους ίδιους».

Η Διαχειρίστρια επαναφέρει, στο πλαίσιο της επιστολής, το θέμα του ασυμβίβαστου για τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας ενώ αναφερόμενη στις σχέσεις Βγενόπουλου με την εταιρεία στην οποία εργαζόταν η κόρη της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη αποκαλύπτει ότι η Μαριάννα Γιωρκάτζη εξακολουθεί και σήμερα να εργάζεται στην δικηγορική εταιρεία του συζύγου της Διοικήτριας Ανδρέα Γιωρκάτζη παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

– See more at: http://www.sigmalive.com/

Categories