Συνέλαβαν στη Γλυφάδα τον “βασιλιά” του… τζάμπα

Το μεγαλύτερο χτύπημα κατά της διαδικτυακής πειρατείας έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr, oι άνδρες της Δίωξης, εισέβαλαν σε σπίτι-εργαστήριο στην περιοχή της Γλυφάδας και συνέλαβαν τον 37χρονο διαχειριστή της ιστοσελίδας DVD movies online (dvdmovies.gr).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα διακίνησης κινηματογραφικών ταινιών, αφού οι χρήστες μπορούσαν να δουν απευθείας Online ταινίες χωρίς να τις κατεβάζουν (downloading). Στον συγκεκριμένο ιστότοπο ο χρήστης μπορούσε να δει έργα τα οποία είτε δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα στους κινηματογράφους, είτε προβάλλονταν παράλληλα στα cinema.

Τουλάχιστον 500.000 χρήστες τον μήνα έβλεπαν δωρεάν ταινίες και σειρές. Κατασχέθηκαν τέσσερις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε κατάσταση με χρηματικά ποσά, από όπου προκύπτουν έσοδα από διαφημίσεις στην εν λόγω ιστοσελίδα, με το ύψος τους να εκτιμάται στις αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης των εσόδων αυτών στην εφορία.

Πηγές της ΕΛΑΣ, εξηγούν στο zougla.gr ότι το συγκεκριμένο site είχε τουλάχιστον 500.000 Έλληνες χρήστες κάθε μήνα οι οποίοι έβλεπαν δωρεάν ταινίες και σειρές. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η ιστοσελίδα κατείχε τη 2η θέση πανελληνίως σε επισκεψιμότητα ανάμεσα σε ιστοσελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο.

Ο 37χρονος διατηρούσε κι άλλο σπίτι-εργαστήριο στο Καβούρι.

To zougla.gr, κατάφερε και εντόπισε στην περιοχή της Γλυφάδας το σπίτι στο οποίο διέμενε ο 37χρονος. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, το συγκεκριμένο σπίτι το χρησιμοποιούσε και ως εργαστήριο. Πρόσωπα από το συγγενικό του περιβάλλον, ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν για τις δραστηριότητές του, ενώ πιστεύουν ότι κάποιοι τον έμπλεξαν. «Ήρθαν περίπου 10 άνδρες με πολιτικά, μπήκαν στο σπίτι, τον συνέλαβαν και τον πήγαν στη ΓΑΔΑ. Δεν μας εξήγησαν για ποιο λόγο τον πήραν», ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα συγγενής του συλληφθέντα, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό.

130 εκατ. ευρώ η φοροδιαφυγή

Άνδρες της επιχείρησης διευκρινίζουν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ότι η φοροδιαφυγή από την συγκεκριμένη δραστηριότητα υπολογίζεται από την αρχή λειτουργίας της στα 130 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο 18 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το κόστος από τα πνευματικά δικαιώματα.

Ξεκίνησε το σαφάρι κατά ιστοσελίδων που φοροδιαφεύγουν

Η οργανωμένη επιχείρηση έγινε στα πλαίσια της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής μέσω διαδικτύου, μια διαδικασία στην οποία συνεργάζεται το ΣΔΟΕ, η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας που συνελήφθη, δεν δρούσε μόνος του. Είχε τουλάχιστον 10 συνεργάτες, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.

Παραπέμφθηκε για κακούργημα, ενώ τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον 16ο τακτικό ανακριτή. Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, θα ενημερωθούν για να διερευνήσουν τη νομιμότητα των εσόδων αυτών και για τον καταλογισμό τυχόν διοικητικών κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Διαδηλώσεις συμπαράστασης από χρήστες

Xρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας άρχισαν να αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο, μετά τη σύλληψη του διαχειριστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οργανώνουν διαδήλωση τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια, ενώ παράλληλα δημιουργούν διάφορες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά αυτών των επιχειρήσεων που γίνονται.

http://geitoniamou.gr/2015/03/sinelavan-sti-glifada-ton-vasilia-tou-tzampa/

Categories