Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού 18/3/15. ΘΕΜΑΤΑ 1-4

ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ ΔΑΛΑΚΑ

Νέος τρόπος καταγραφής των πρακτικών των Δημοτικών Συμβουλίων Σαρωνικού εγκαινιάστηκε στη συνεδρίαση της 18/3, με τον Δήμαρχο να ανακοινώνει ότι μέσω της σύμβασης που έχει συναφθεί με εξωτερικό συνεργάτη (Local Web tv), τα Δημοτικά Συμβούλια θα βιντεοσκοπούνται και   θα είναι προσβάσιμα μέσω link που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου για όσους πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για ζητήματα που τους ενδιαφέρουν.

Πρόκειται για σύστημα βιντεοσκοπήσεων μέσω πολλαπλών “ρομποτικών” καμερών που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα καταγραφής των Συνεδριάσεων Δημοτικών Συμβουλίων.

Στο video του Local web tv που ακολουθεί, πριν αρχίσει η συζήτηση της Ημερήσιας Διάταξης, καταγράφονται οι ερωτήσεις που κατέθεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι αφου προηγουμένως ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τον νέο τρόπο καταγραφής των πρακτικών.

H Αγγελική Ράπτη ξεκίνησε με τρεις ερωτήσεις που αφορούσαν  τη συνάντηση του Δημάρχου με το Παράκτιο Μέτωπο, κάτι που έχουμε ήδη αναρτήσει, μετέφερε τις καταγγελίες κατοίκων για  ψεκασμούς σε Δημόσιους χώρους και τελείωσε με ερώτηση που αφορούσε στη Διαχείριση Απορριμμάτων (στο 5 min του video)

H Μαρία Γκίνη κατέθεσε ερώτηση για επικίνδυνη ζημιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων (16 min)

A. Κωνστανέλλος για τη διακοπή του έργου ομβρίων, για τη σήμανση της Λ.Καλυβίων, για το έργο αποχέτευσης της Α’ Κατοικίας Αναβύσσου , για την Καντίνα του Πεύκου που ετοιμάζεται να λειτουργήσει , για τη πορεία εξέλιξης της ίδρυσης του Πολεοδομικού Γραφείου και για τα κλαδέματα που δεν έχουν μαζευτεί στη Λ.Αναβύσσου (20 min)

Ο Ν.Βολάκος απάντησε σε ζητήματα που έθεσε ο κος Κωνσταντέλλος  (37min)

O M. Τσαλικίδης ρώτησε και ο Δήμαρχος απάντησε για την εκδήλωση που προγραμματίζεται με την ευκαιρία της εγκατάστασης της εταιρείας που ξεκινάει το έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου. Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την εξέλιξη της προσπάθειας να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο Υπουργό για το ζήτημα του Αποχετευτικού (41min)

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. Αποδοχή χρηματοδότησης από ΥΠΕΣ (46min)

Θέμα 1. Ανακήρυξη του Καθηγητή Ιατρικής κ.Δαλάκα Μαρίνου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Σαρωνικού. (50 min)

Θέμα 2. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για Υπηρεσίες Ανταποδοτικού Χαρακτήρα έτους 2015. (1:10 hr)

Θέμα 3. Αποδοχή της 1ης Τροποποίησης της πράξης «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα και επέκταση δικτύου ύδρευσης Καλυβίων» (1:20 hr)

Θέμα 4. Έγκριση διενέργειας διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την Προμήθεια του συνόλου των καυσίμων κίνησης, θέρμανσης και λιπαντικών του Δήμου Σαρωνικού και των Νομικών Προσώπων αυτού.

[sam id=”4″ codes=”true”]
Categories