Ο Νίκος Γκάτσος θα κοσμεί στο εξής την προσωνυμία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαγονησίου

Αυτό πρότεινε ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων που βρίσκεται στο Λαγονήσι  και με μεγάλη χαρά οι δημοτικοί σύμβουλοι ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισαν.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Δημήτρης Στρίκος στην εισήγησή του τόνισε ότι το σχολείο είναι ένας θεσμός που απευθύνεται και στους γονείς και στην τοπική κοινωνία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν προσδίδει κάτι ένας αριθμητικός προσδιορισμός και γιαυτό χρειάζεται μία ονομασία που μπορεί να είναι από το χώρο της τέχνης η από την Ιστορία. Τό όνομα ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ επιλέχτηκε από 30μελή επιτροπή εκπαιδευτικών η οποία εξέτασε πολλά ονόματα που θα μπορούσαν να προταθούν και τελικά μέσα από διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες, επικράτησαν τα ονόματα του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου. Προτιμήθηκε ο Νίκος Γκάτσος γιατί πολλά σχολεία ήδη έχουν πάρει το όνομα του Οδ..Ελύτη

Δείτε τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει πολύ ενδιαφέρον για τα τιμητικά σχόλια  που εισέπραξε ο Διευθυντής του Σχολείου για το σημαντικό έργο που προσφέρει στο σχολείο σε σημείο να νιώσει δύσκολα, όπως είπε,  “γιατί δεν κάνει κάτι περισσότερο από άλλους Έλληνες δασκάλους που έκαναν σημαντικότερα πράγματα σε δύσκολες εποχές”.

Νομίζουμε ότι και μόνο η απάντησή του σφραγίζει τη ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ του ανδρός.

[sam id=”4″ codes=”true”]

 

Categories