Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, Π.Φιλίππου

 Έγκαιρα θα γίνει ο διαγωνισμός για τις σχολικές μεταφορές για το ερχόμενο σχολικό έτος.
Με εντυπωσίασε η επιστολή των Δημάρχων που στήριξαν την μη κατάργηση της ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ κάτι που είναι αντίθετο με τη δεοντολογία των τοπικών κοινωνιών
Η δική μου θέση είναι ότι η Ψυττάλεια είναι μονόδρομος και ποτέ δεν έχω υπαναχωρήσει.
 Κανείς δεν είπε ότι θα χρησιμοποιήσουμε το Γραμματικό και διαψεύδω όλα αυτά που κυκλοφορούν
 Με ενδιαφέρει η Κεντρική Πολιτική Σκηνή στις επόμενες Εθνικές Εκλογές

Συνέντευξη διάρκειας 45 λεπτών παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Πέτρος Φιλίππου στον Paraktios.gr , απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, στο τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής και φυσικά στα τρία μεγάλα ζητήματα (Παράκτιο Μέτωπο – Αποχετευτικό – Διαχείριση Απορριμμάτων).

Ειδική αναφορά έκανε στις σχολικές μεταφορές και διαβεβαίωσε ότι την προσεχή σχολική Χρονιά θα έχουν γίνει οι απαραίτητοι διαγωνισμοί και δεν θα επαναληφθούν τα φετινά προβλήματα

Στο τέλος της συνέντευξης ο Πέτρος Φιλίππου δήλωσε ότι θα τον ενδιέφερε η κεντρική Πολιτική Σκηνή στις επόμενες Εθνικές Εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, σημειώνοντας ότι εύχεται και είναι πεπεισμένος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κλείνοντας, κάλεσε  τους πολίτες να σταθούν δίπλα από τους τοπικούς φορείς τους, είτε αυτοί είναι Σύλλογοι είτε Δήμος, με όποιες πολιτικές αντιθέσεις κι αν υπάρχουν,  γιατί μόνο με τη συμμετοχή μπορούμε να δημιουργήσουμε. Απευθυνόμενος δε, στα πιο πολιτικοποιημένα άτομα τους παρότρυνε  να στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση που παλεύει μέσα από Συμπληγάδες πέτρες αλλά προς μία σωστή κατεύθυνση.

Προς διευκόλυνση των αναγνωστών, η συνέντευξη παρουσιάζεται μέσα από δύο video διάρκειας 24 και 21 λεπτών αντίστοιχα.

Α’ ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ (λειτουργία Περιφέρειας, πολιτικά σχόλια, Μεταφορές  μαθητών, “Αττικό Παράκτιο Μέτωπο”

  • Πως λειτουργεί η Περιφέρεια και ποια τα καθήκοντα των Αντιπεριφερειαρχών.
  • Έγκαιρα θα γίνει ο διαγωνισμός για τις σχολικές μεταφορές για το ερχόμενο σχολικό έτος.
  • Η Κυβέρνηση στο πρώτο της βηματισμό βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση
  • Η αναθεώρηση του Καλλικράτη που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση δεν αφορά μόνο γεωγραφικές βελτιώσεις αλλά έχει να κάνει με όλη τη διαδικασία λειτουργίας του Κράτους.
  • Με εντυπωσίασε η επιστολή των Δημάρχων που στήριξαν την μη κατάργηση της   ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ κάτι που  είναι αντίθετο με τη δεοντολογία των τοπικών κοινωνιών

Β’ ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

  • Για το Αποχετευτικό υπάρχουν διαβουλεύσεις μεταξύ βουλευτών περιοχής και Κυβέρνησης για να υπάρξει κάποια κατάληξη. Είναι Πολιτική και Κυβερνητική η απόφαση και όχι της Περιφέρειας η οποία έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε αυτό το ζήτημα. Η δική μου θέση είναι ότι η Ψυττάλεια είναι μονόδρομος και ποτέ δεν έχω υπαναχωρήσει.
  • Διαχείριση Απορριμμάτων. Καταργήσαμε τους διαγωνισμούς για τα 4 μεγάλα εργοστάσια. Πρέπει να αρχίσει η “διαλογή στη πηγή” και η κομποστοποίηση.
  • Κανείς δεν είπε ότι θα χρησιμοποιήσουμε το Γραμματικό και διαψεύδω όλα αυτά που κυκλοφορούν. Τα έργα δεν συνεχίζονται. Θα συζητήσουμε με τους κατοίκους και τους φορείς για το τι θα γίνει ο χώρος που ήδη έχει διαμορφωθεί .
  • Με ενδιαφέρει η Κεντρική Πολιτική Σκηνή στις επόμενες Εθνικές Εκλογές όποτε και αν γίνουν, νομίζω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει την τετρεαετία και δεν είμαστε παρένθεση όπως κάποιοι λένε.

[sam id=”3″ codes=”true”]

 

Categories