Η συνεδρίαση της 1/4 του Συμβουλίου της ΔΚ Π Φώκαιας. video

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ – ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ – ΔΙΕΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ.

Το τρίτο θέμα της συνεδρίασης ήταν αυτό που απασχόλησε πιο πολύ το συμβούλιο της 1/4/15 καθώς δεν υπήρχε γνωμοδότηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, σε σχετικό αίτημα της  Δημοτικής Κοινότητας. Η προέγκριση όμως σκοντάφτει και σε ένα σημαντικό “σκόπελο”, σε αυτό των χρήσεων Γης, αν δηλαδή επιτρέπεται η χρήση παιδότοπου κάτω από την παραλιακή.

Επί πλέον όμως υπάρχουν και αντιδράσεις από επιχειρηματίες της περιοχής σε ότι αφορά τα παρεπόμενα της προέγκρισης άδειας – αν τελικά δοθεί- δίότι βάσει του Νόμου οι παιδότοποι υπάγονται στις διατάξεις ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα έχει το δικαίωμα να σερβίρει  αναψυκτικά, καφέδες, τοστ κλπ κάτι που δεν βλέπουν με καλό μάτι όσοι  διατηρούν μαγαζιά με συναφή προιόντα.

Αυτά και κάποια άλλα ζητήματα πρέπει να διευκρινιστούν μέχρι την Παρασκευή που θα επαναλάβει τη συνεδρίασή του το Συμβούλιο της ΔΚ Π. Φώκαιας.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο Τοπικός Σύμβουλος κος Φιλίππου ενώ παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους (χωρίς δικαίωμα ψήφου) ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Μπουκουβάλας και ο επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μ.Τσαλικίδης.

Δείτε το video της συνεδρίασης

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1. Γνωμοδότηση επί του εγγράφου του Δήμου Σαρωνικού με θέμα ‘’καθορισμός θέσεων περιπτέρων’’.
2. Λήψη Απόφασης για χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ‘’Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Πλήρους Γεύματος- Επιχείρηση Αναψυχής’’ στον κ. Παπαχαραλάμπους Γεώργιο.
3. Λήψη Απόφασης για χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ‘’παιδότοπου’’ στον κ. Ν. Δαή.

[sam id=”3″ codes=”true”]
Categories