Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την Τράπεζα Κύπρου

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία η εκδίκαση της υπόθεσης της Τράπεζας Κύπρου που αφορά τα πρώην ανώτατα στελέχη της Τράπεζας και της ίδιας της τράπεζας ως νομικού προσώπου.

Πέραν της Τράπεζας, κατηγορούμενοι είναι οι πρώην Πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Θεόδωρος Αριστοδήμου και Αντρέας Αρτέμης, οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και υπεύθυνος για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς καταδολίευση και χειραγώγηση της αγοράς αναφορικά με «τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της Τράπεζας είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το ποσό των €200 εκατ. που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012».

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, αγόρευσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, προβάλλοντας επιχειρήματα υπέρ της αναστολής ή /και διακοπής της δίκης, κάνοντας λόγο για «κατάχρηση της διαδικασία».

Οι δικηγόροι ανέφεραν ότι οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που είχε επιβάλει διοικητικά πρόστιμα στους κατηγορούμενους (πλην του Αντρέα Αρτέμη, ο οποίος είχε απαλλαχθεί των κατηγοριών) και η οποία εκκρεμεί.

Στη σημερινή δικάσιμο θα τοποθετηθεί η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας Πωλίνα Ευθυβούλου.

Πηγή ΚΥΠΕ

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/220447/synexizetai-simera-i-diki-gia-tin-trapeza-kyprou#.dpuf

Categories