ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΚΚΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Ξεμπλοκάρεται η μελέτη πολεοδόμησης 1.700στρεμ  της περιοχής ΛΑΚΚΑΣ Αναβύσσου  που είχε μπλοκαριστεί εξ αιτίας 550 στρεμ. (Γειτονιά Β3) που δεν ήταν δυνατόν να ενταχθούν συμπληρωματικά  στη μελέτη ανάθεσης. Το κόστος της ένταξης στην μελέτη των εν λόγω τμήματος (550 στρεμ.) ανέρχεται στις 284.000 ευρ το οποίο γίνεται  ΔΩΡΕΑ της αναδόχου Εταιρείας προς τον Δήμο Σαρωνικού βασιζόμενο σε τροποποίηση του ν. 3316/05 που επιτρέπει πλέον να γίνονται Δωρεές από τα μελετητικά Γραφεία καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πολεοδομηθεί η υπόλοιπη περιοχή.

Ο λόγος που η Εταιρεία “ΦΑΣΜΑ” προχώρησε στην Δωρεά, ήταν για να ισοσκελιστεί  η οφειλόμενη διαφορά από παλαιότερη μη σύννομη έκπτωση 30% που είχε αποφασιστεί το 2011 για  τη σύμβαση 2887/04 μεταξύ Εταιρείας και Κοινότητας Αναβύσσου και δεν ήταν δυνατόν (λόγω της μεγάλης έκπτωσης) να πληρωθεί η εταιρεία.

Προηγήθηκε απόφαση του χθεσινού (2/4/15)  Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος Σαρωνικού διορθώνει ως μη σύννομη,την από 2011 απόφαση με την οποία δέχτηκε έκπτωση 30% και “τακτοποιεί” το ζήτημα, αποδεχόμενος τη δωρεά της αναδόχου Εταιρείας  με την ανάθεση της μελέτης πολεοδόμησης της  Γειτονιάς Β3 προκειμένου να ξεμπλοκάρει η συνέχιση της Μελέτης Πολεοδόμησης ολόκληρης της περιοχής της Λάκκας Αναβύσσου.

Δείτε αποσπάσματα από την συζήτηση του 3ου θέματος της χθεσινής Συνεδρίασης

ΛΑΚΚΑ ΣΧΕΔΙΟ

 

[sam id=”3″ codes=”true”]
Categories