Δεν λύνει το πρόβλημα στον Δήμο Σαρωνικού η ΚΥΑ για τις Παραλίες

Στον αέρα και πάλι, παρά την πρόσφατη  ΚΥΑ  για την παραχώρηση των αιγιαλών, οι παραλίες Αγ.Νικολάου και Αλυκών Αναβύσσου καθώς βάσει της παραγράφου 4.1 εξαιρούνται  από την παραχώρηση οι κοινόχρηστοι χώροι των οποίων η διαχείριση ανήκει σε άλλους φορείς , όπως είναι τα Λιμενικά Ταμεία , οι Οργανισμοί Λιμένων , η ΕΤΑΔ κλπ.

κατραμαδουΑυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Καντίνες της Παραλίας Αλυκών – καθώς δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα  η εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι Παράκτιο ΑΕ και ΕΤΑΔ ΑΕ απορροφώνται από το ΤΑΙΠΕΔ- θα πρέπει να βγουν σε δημοπρασία  από την ΕΤΑΔ και όχι από τον Δήμο Σαρωνικού. Το ίδιο ισχύει και για την  καντίνα του Αγ Νικολάου Αναβύσσου που έχει ήδη δημοπρατηθεί από την ΕΤΑΔ από πέρσι.

Υπενθυμίζεται ότι, πέρσι η δημοπράτηση των καντινών των Αλυκών από την ΕΤΑΔ  απέβη άγονη καθώς δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι και ταυτόχρονα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επέλεξε-παράτυπα- να παρατείνει τις συμβάσεις στους  προπέρσινους εκμεταλλευτές προκειμένου να αντιδράσει  στην προειδοποίηση της Κτηματικής Υπηρεσίας ότι δηλ. ο Δήμος Σαρωνικού δεν είχε δικαίωμα μίσθωσης της συγκεκριμένης έκτασης, και να διατηρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης των Καντινών.

Είναι άγνωστο λοιπόν, ποια θα είναι φέτος η θέση της νέας Δημοτικής Αρχής του  Σαρωνικού απέναντι σε αυτό το ζήτημα καθώς η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και θα πρέπει έγκαιρα να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης των καντινών.

Και η μεγάλη αντίφαση της ΚΥΑ – για τον Δήμο Σαρωνικού- στην παράγραφο 7 :

Οι Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού έχουν την υποχρέωση να μεριμνούν για τον καθημερινό καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων, την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων και γενικά για την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου”

ΕΤΑΔ η Δήμος Σαρωνικού λοιπόν;

Δείτε την ΚΥΑ για την παραχώρηση αιγιαλών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΟΣ (1)

 

Categories