Τα Καλύβια στην Α΄Κατηγορία ΕΣΚΑ. Καλύβια – Μαρούσι 56-42

Όταν τον Απρίλιο του 2013 κάναμε την παρουσίαση της γυναικείας ομάδας των Καλυβίων για την άνοδο της στη Β΄Κατηγορία, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι σε τόσο σύντομο διάστημα η ομάδα του Δημήτρη Αναγνώστου, θα πανηγύριζε την άνοδο στην Α΄Κατηγορία. Και όμως τα κατάφεραν!
Τα κατάφεραν αν και τα προβλήματα είναι πολλά και γνωστά και τα μέσα ελάχιστα. Παρ΄όλα αυτά με πρωτεργάτη τον προπονητή Δημήτρη Αναγνώστου, τους λίγους αφανείς εργάτες του τμήματος και φυσικά τις αθλήτριες της ομάδας, ανέβηκαν στην Α΄ΕΣΚΑ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ουσιαστικά χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο(το τελευταίο), για να «καθαρίσουν» την υπόθεση άνοδος, αφού περιόρισαν τις αντιπάλους τους στο να πετύχουν ένα (1) μόλις πόντο, παίζοντας εκπληκτική άμυνα προσαρμοσμένη επάνω στην καλύτερη παίκτρια του Αμαρουσίου την Χριστοδούλου.
Μέχρι τότε δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Έπαιζαν χαλαρή άμυνα ζώνης και έχαναν όλα τα ριμπάουντ, ενώ απέναντι στην άμυνα man to man των αντιπάλων τους, δεν είχαν λύσεις.
Η απουσία της Αυγουστίνου ήταν φανερή, αλλά χθες απ΄όλη την ομάδα έβγαινε θέληση και πάθος για τη νίκη, άσχετα αν αυτό δεν μετουσιώθηκε σε καλή απόδοση στα 3/4 του παιχνιδιού.
Από τα Καλύβια όλες όσες αγωνίστηκαν, έπαιξαν με αυταπάρνηση. Η Χαλβίδου ήταν η κορυφαία αν και έπαιζε από το δεύτερο δεκάλεπτο με 3 φάουλ. Την ακολούθησε η Κώστα δίνοντας λύσεις αμυντικά και κυρίως επιθετικά. Η Τόσι που ξέρει να πετυχαίνει τρίποντα φαρμάκι την κατάλληλη στιγμή και η Γανωτή στο τελευταίο δεκάλεπτο που έδωσε στην ομάδα ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.
Από τις φιλοξενούμενες κορυφαία ήταν Χριστοδούλου που έκανε όλο το παιχνίδι, αλλά όταν την ανέλαβαν σε ατομική άμυνα, εξαφανίστηκε και μαζί της καταποντίστηκε όλη η ομάδα!

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-30, 40-41, 56-42

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής της ομάδας των Καλυβίων, μας δήλωσε:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Σήμερα τελείωσε μία πετυχημένη χρονιά αφού με 21 νίκες και 3 ήττες καταφέραμε και καταλάβαμε τη δεύτερη θέση που μας οδηγεί στην Α΄κατηγορία. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και μας κάνει πολύ χαρούμενους. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, στον βοηθό μου Τσινούπη και στον έφορο Λεωνίδα Λάβδα. Θα ξεκουραστούμε μία εβδομάδα και μετά ξεκινάει η διαδικασία προετοιμασίας της ομάδας για του χρόνου.

ΓΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ (Αναγνώστου) Τσουλούφη, Κώστα, Συρίγου, Μαυροειδή, Αντυπα, Χαλβίδου, Toci, Καμπέρι, Γανωτή, Βαμβακά.
ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ(Μπρομπέργκερ) Κώστα, Μπαλκάμου Α., Χριστοδούλου, Λάμπρου, Τσατσαμπά, Καίσαρη, Μπαλκάμου Δ., Θεοδωράτου, Νίκα, Παπαϊωάννου, Χάινα.

http://sportcity.gr

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories