ΚΥΠΡΟΣ. Παραλύουν τα λιμάνια-Σημαντικό οικονομικό κόστος για τη χώρα

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας, γεγονός που αναμένεται να έχει σημαντικό οικονομικό κόστος για τη χώρα, λόγω των καθυστερήσεων, που θα προκύψουν στη φορτο-εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων από τα πλοία.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, την ώρα που εντός του Κοινοβουλίου θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών.

Το αίτημα των συντεχνιών αφορά το πάγωμα των διαδικασιών αποκρατικοποίησης, αφού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν θα βοηθούσε σε καμία περίπτωση στην ανάπτυξη των λιμανιών, αλλά ούτε και σε μια εισπρακτική πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται στο μνημόνιο.

Οι συντεχνίες θα αναμένουν τα αποτελέσματα της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να επανεξετάσουν την κατάσταση, χωρίς να αποκλείεται η κλιμάκωση των μέτρων.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, τονίζει ότι οι εργασιακές διαφορές λύνονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι με απεργίες.

Προσθέτει ότι η προκήρυξη απεργιών όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα, αλλά προκαλεί περισσότερα, καθώς πλήττει έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός των λιμανιών, σε καιρούς κρίσιμους για την κυπριακή οικονομία, η οποία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.

Αναφέρει ότι συναντήθηκε, ήδη, πολλές φορές με τους εργαζομένους, τους οποίους και διαβεβαίωσε, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.

Γαλλικό πολεμικό πλοίο επηρεάζεται από την απεργία

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την απεργία στο λιμάνι της Λάρνακας επηρεάζεται πολεμικό πλοίο από τη Γαλλία, καθώς δεν θα μπορέσει να εισέλθει στο λιμάνι και θα παραμείνει στο αγκυροβόλιο.
http://www.sigmalive.com

[sam id=”9″ codes=”true”]
Categories