ΚΥΠΡΟΣ. Στις 6 του Μάη η επιστροφή των τροικανών

Αισιοδοξία ότι οι διεθνείς δανειστές θα αποδεχθούν τις τροπολογίες των κομμάτων επί του πλαισίου αφερεγγυότητας που ψήφισε η Βουλή και δεν θα θέσουν προσκόμματα εκφράζουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες επαφές των τεχνοκρατών της Τρόϊκας. Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στις 6 Μαΐου στην Κύπρο μαζί με τους επικεφαλής τους για την πολιτική διαπραγμάτευση και την επικαιροποίηση του μνημονίου. Όταν θα υπάρξει θετική αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος, η Κύπρος θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει και στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Όσον αφορά στην προχθεσινή νέα έξοδο της Κύπρου στις αγορές, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως το 7ετές ομόλογο, μέσω του οποίου αντλήθηκε 1 δις Ευρώ, προσέλκυσε πέραν των 140 διεθνών επενδυτών. Συγκεκριμένα, το 62% των επενδυτών που συμμετείχαν στην έκδοση προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 30,5% από χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, το 6,5% από υπεράκτιες των ΗΠΑ, την Μέση Ανατολή και την Ασία και το 1% από την Κύπρο.

Κατά τις σημερινές επαφές των τεχνικών κλιμακίων της Τρόϊκας τέθηκε επί τάπητος το μεγάλο θέμα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο. Οι δανειστές τα είπαν με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και επίτροπο μεταρρύθμισης, Κωνσταντίνο Πετρίδη, για την αναδιάρθρωση του μισθολογίου, την κινητικότητα και το σύστημα αξιολόγησης και προαγωγών, όπου μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

http://www.sigmalive.com/

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories