Η Εκδήλωση ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ για την διαχείριση Απορριμμάτων. video

Πρωτοβουλία ενημέρωσης για την Διαχείριση Απορριμμάτων, ανέλαβε  Ομάδα από τους Ενεργούς  Πολίτες Σαρωνικού, με διοργάνωση ημερίδας στο FONTANA Αναβύσσου, το Σάββατο 5/9/15,  στην οποία προσκλήθηκαν και μίλησαν ειδικοί επιστήμονες. Συνδιοργανωτές σύλλογοι ήταν επίσης οι: ΟΑΠΣ, Σύλλογος Αγ,Νικολάου, Αριστόδικος Ολύμπου, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σαρωνίδας, Ναυταθλητικός  όμιλος  Σαρωνίδας καθώς και το blog paraktios.gr.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Αδάμης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+, Μανώλης Τσαλικίδης μαζί με τους Δημοτικούς συμβούλους  Μαρία Γκίνη και  Κωσταντέλο καθώς και εκπρόσωποι από το συντονιστικό  της δημοτικής παράταξης  ΡΙΖΕΣ.

Ευχάριστη έκπληξη  για την Ομάδα Ενεργών Πολιτών ήταν και η προσέλευση του Δημήτρη Κλούρα, εκ των ιδρυτών της Ομάδας και σημερινός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Α ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος ο ομότιμος καθηγητή ΕΜΠ  Ξενοφ Καρκάτσιος ανέπτυξε την ενδιαφέρουσα Τεχνολογία παραγωγής Βιοαερίου, μία άλλη τεχνολογία, η οποία είναι γνωστή από αρκετά χρόνια και λόγω των συνεχών βελτιώσεων είναι πάντοτε σύγχρονη και αποτελεί μία πολύ καλή σήμερα λύση του προβλήματος των σκουπιδιών.

Β ΜΕΡΟΣ

Ο κος Στριφτός Χρήστος, Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π, ,κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε  τα «Μοντέλα διαχείρισης απορριμμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις πρακτικές συνεργασίας εταιριών και ΟΤΑ με συμμετοχή νομικών και
φυσικών προσώπων, καθώς και τους τρόπους  χρηματοδότησης, που ουσιαστικά αποτελούν και τη βάση της σημερινής Ελληνικής Πραγματικότητας . Παρέμβαση έκανε και ο  Στριφτός Κων/νος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Στο επόμενο video  μπορείτε να δείτε την παρουσίαση των κκ Χρήστου και Κωνσταντίνου Στριφτού, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των παρευρισκομένων από το 41ο λεπτό του video.

 

Screenshot_1336 Screenshot_1337 Screenshot_1338 Screenshot_1339 Screenshot_1340 Screenshot_1341 Screenshot_1342 Screenshot_1343 Screenshot_1344

 

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

 

 

 

Categories