Για το over του Ολυμπιακός – Βέροια (2013) Και ο Μαρινάκης κατηγορούμενος!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του ανακριτή διαφθοράς που παρουσίασε η χθεσινοβραδινή εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» κατηγορείται για δωροδοκία – δωροληψία και αλλοίωση του αποτελέσματος στον αγώνα με τη Βέροια στις 6/1/2013, στον οποίο το σκορ ήρθε 3-0.
Η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» παρουσίασε το κατηγορητήριο του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, σύμφωνα με το οποίο προκύπτει πως  ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια Γιώργος Αρβανιτίδης, φέρονται να έχουν συμφωνήσει «με αθέμιτες ενέργειες να διαμορφώσουν το τελικό σκορ του αγώνα» των ομάδων τους στις 6 Ιανουαρίου του 2013.

Στην εκπομπή Κυριάκου Θωμαΐδη παρουσιάστηκε μέρος του δικαστικού εγγράφου στο οποίο αναφέρεται ότι: «… οι πρόεδροι των δύο ομάδων συμφώνησαν με αθέμιτες ενέργειες να διαμορφώσουν το τελικό σκορ του αγώνα, ο οποίος περιλαμβανόταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις και με τις πράξεις τους πέτυχαν τον σκοπό που επεδίωκαν».

Πέραν αυτών αναφέρεται: «O πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια Γεώργιος Αρβανιτίδης, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, πάντως πριν τις 6/1/2013, ημερομηνία διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, ήτοι να λήξει με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, πλην όμως η γηπεδούχος ομάδα και παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Βέροιας ήταν αποδυναμωμένη λόγω απουσίας παικτών που εξέτιαν ποινές από κάρτες, δεν είχε καλή απόδοση, με αποτέλεσμα το ημίχρονο του αγώνα να λήξει ισόπαλο 0-0».

Να πούμε ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κατά της Βέροιας, του κ. Αρβανιτίδη και του γενικού αρχηγού Γιώργου Λαναρή, ενώ μένει να φανεί αν πρόκειται να συμβεί το ίδιο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος ποινής υποβιβασμού για τις δύο ομάδες είναι πολύ πιθανός, εφόσον μετά τη σχετική δίκη κριθεί η ενοχή τους. Για τον Ολυμπιακό θα υπάρχει και ο κίνδυνος να αποκλειστεί από την Ευρώπη. Προφανώς γι αυτό και ο Παναθηναϊκός φέρεται να προσπαθεί να μην επικυρωθεί από τη Super League η βαθμολογία του πρωταθλήματος η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 13 του μήνα, ώστε να μην ισχύσει η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League.

Στην εκπομπή επίσης διαβάστηκαν οι πλήρεις ένορκες καταθέσεις του Νίκου Γεωργέα και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας και νυν της ΑΕΚ κατέθεσε ότι «είπα στο ημίχρονο: “Δεν κάθομαι να φάω 3 γκολ”, ότι “παίκτης του Ολυμπιακού μου είπε “καταλάβαμε” και ότι “το σκορ παίχτηκε στο στοίχημα – Είπαν στους Ολυμπιακούς να σταματήσουν στα 3 γκολ”». Ο πρώην προπονητής της Βέροιας και νυν του Άρη κατέθεσε ότι «… ήταν εντολή Αρβανιτίδη στο ημίχρονο να χάσουμε 3-0” και ότι “ο Αρβανιτίδης μου είπε να μην στενοχωριέμαι και ότι όλα θα πάνε καλά

matrix24

[sam id=”27″ codes=”true”]
Categories