ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ. Απάντηση του Υπουργού στον Π.Σκουρολιάκο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Σκουρολιάκου. Αθήνα 12 Μάϊου 2015.  Απάντηση του Υπουργού Υγείας σε ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου με θέμα: «Υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων».

Στις 22/04/2015 ο Υπουργός Υγείας στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου απάντησε σε ερώτηση του Βουλευτή Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου, στο μείζον θέμα τις υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Καλυβίων.
Στο απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με αριθμ. πρωτ.19021, αναφέρει πως έχει υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την προκήρυξη 2.000 θέσεων, για όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας.
Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Καλυβίων αναφέρει πως σε πρόσφατη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή επιτρέπει την παράταση της θητείας ενός Παιδιάτρου και ενός Γενικού Ιατρού που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας.
Επίσης έχουν προκηρυχθεί και είναι σε εξέλιξη διαγωνισμοί για την κάλυψη: μιας θέσης Γενικής Ιατρικής, μιας θέσης Ακτινοδιαγνωστικής, μίας θέσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Μικροβιολογίας, μια θέσης Παιδιατρικής, και μίας θέσης Καρδιολογίας.
Τέλος αναφέρει ότι εκδόθηκε σχετική Υπουργική απόφαση με την οποία το Κέντρο Υγείας Καλυβίων υπάχθηκε στο ΓΝΝΘ « Η ΣΩΤΗΡΙΑ», το οποίο ορίστηκε ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

[sam id=”24″ codes=”true”]
Categories