Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 13/5/15. video & πίνακας αποφάσεων

Χωρίς κάποια ενημέρωση από τον Δήμαρχο η  σχετική ερώτηση από Δημοτικούς Συμβούλους για τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ , ειδικότερα για την τύχη των αποθεματικών του Δήμου στην πάνω από 4 ώρες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13/5/15.

Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την μη συνένωση των ΑΤ του Δήμου Σαρωνικού συντασσόμενο με το κείμενο της επιστολής  διαμαρτυρίας του Δημάρχου Σαρωνικού που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες.

Έγκριση της έκθεσης εσόδων-εξόδων του Α Τριμήνου 2015

” Τα τοπικά σχέδια απορριμμάτων είναι μία καραμέλα Πολιτικών Αρχών που μη έχοντας σχέδιο για τα απορρίμματα προσπαθούν να βρουν  ιδέες από άλλους” δηλώνει ο Δήμαρχος

3 νέες θέσεις περιπτέρων στον Δήμο Σαρωνικού, μία απ αυτές θα διατεθεί για ΑΜΕΑ

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ.

1. Διόρθωση Απόφασης για την  εκπόνηση Υδρογεωτεχνικής μελέτης για το νέο Κοιμητήριο της Δ.Κ. Αναβύσσου.  (στο 2 min του video).

2. 3000 ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαρωνικού. Περίπου 200 οικογένειες οι δικαιούχοι. (στο 4 min του video).

3.Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος με 2 νέους κωδικούς για αντίστοιχα έργα,για συνδέσεις υφιστάμενων παροχών με δίκτυα ύδρευσης (400,000 ευρώ) και βελτίωσης-επέκτασης υφιστάμενου δρόμου, απαραίτητου για την έναρξη υλοποίησης τοης κατασκευής του νέοι Κοιμητηρίου.

4. Αποδοχή χρηματοδότησης 82100 ευρώ από ΥΠΕΣ για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. (στο 19 min του video)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Μ.Τσαλικίδης για τη βελτίωση του site του Δήμου, για την λειτουργία του ΚΔΜ στην Π.Φώκαια και πρόταση να μετατραπεί η επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου σε ΨΗΦΙΣΜΑ, αναφορικά με την προοπτική συγχώνευσης των ΑΤ στον Δήμο Σαρωνικού. Η πρόταση έγινε δεκτή κατ αρχήν, όμως στην συνέχεια και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης υπήρξαν αντιρρήσεις από Δημοτικούς Συμβούλους-κυρίως της πλειοψηφίας- οι οποίοι υποστήριζαν ότι η συνένωση θα έκανε πιο αποτελεσματική την αστυνόμευση και με τον Δήμαρχο να διαφωνεί μαζί τους. Το ψήφισμα πέρασε χωρίς ομοφωνία (κατά πλειοψηφία). (στο 21 min του video)

2. Η Δημοτική παράταξη του Μ.Τσαλικίδη υποβάλλει  αίτημα να ενταχθεί η παιδική χαρά του Ολυμπιακού Χωριού στο σχετικό πρόγραμμα επισκευής των παιδικών χαρών καθώς αυτή είχε εξαιρεθεί λόγω του ότι ιδιοκτησιακά δεν ανήκε στον Δήμο Σαρωνικού. Προς τούτο προσκομίστηκε συμβολαιογραφική πράξη που έδειχνε ότι αυτή έχει  παραχωρηθεί από τον ομώνυμο συνεταιρισμό. Επ αυτού θα αποφανθεί η τεχνική προυπηρεσία, όμως είναι αμφίβολο αν μπορεί να γίνει η ένταξη στο πρόγραμμα καθώς αυτό έχει ήδη υποβληθεί για χρηματοδότηση, τόνισε ο Δήμαρχος Γ.Σωφρόνης. (στο 50 min του video).

3. Ο Αντρέας Κωνσταντέλος και ο Δ Κατσούλης θέτουν ζήτημα λειτουργίας καντινών. Ο Δήμαρχος  αναγγέλλει ειδική συνεδρίαση για τα ζητήματα της παραλίας. (58min)


ΘΕΜΑ 1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος δήλωσε ότι τα έσοδα είναι μειωμένα όπως γίνεται πάντα με το Α Τρίμηνο, αφού δεν έχουν εισπραχθεί βεβαιωμένες οφειλές και πως αυτό είναι μία απλή φωτογραφία μίας στιγμής. Στο τέλους του έτους θα έχουμε,τόνισε, τα πραγματικά στοιχεία για να αποτυπωθεί η πραγματικότητα και να αξιολογηθεί η επίτευξη των στόχων του προυπολογισμού.

Ο Μ. Τσαλικίδης καταψηφίζοντας, στην τοποθέτησή του άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή κυρίως για την επιβάρυνση του Δήμου με αυξημένα έξοδα σε δύσκολες οικονομικά εποχές και αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπως αυτό της πρόσληψης Γ.Γραμματέα ετήσιου κόστους 30000 ευρώ, τη σύναψη συνεργασίας για 6 μήνες με ειδικό σύμβουλο ΕΣΠΑ κόστους 10000 ευρώ και την υπογραφή σύμβασης με εταιρεία για την απομαγνητοφώνηση και βιντεοσκόπηση των Δημοτικών Συμβουλίων ετήσιου κόστους 24000 ευρώ. Αναφέρθηκε επίσης σε έξοδα ανάθεσης για τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων και τον τρόπο αποτύπωσης των 10300 ευρώ που είχε λάβει παλαιότερα ο Δήμος ως δάνειο και τελικά χαρίστηκαν από το κράτος. (στο 21 min)

Η Αγγελική Ράπτη συμφώνησε με τον Μανώλη Τσαλικίδη και συμπλήρωσε ότι η ίδια έχει μία άλλη φιλοσοφία για την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και γιαυτό καταψήφισε. Δείτε τον Πίνακα ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ

ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 15

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος  (στο 11min ) τόνισε ότι ο Δήμος Σαρωνικού είναι  ένας από τους Δήμους με τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι πολλών άλλων Δήμων της Ελλάδας και επιβάλλεται να είναι οργανωμένος προκειμένου να επιτευχθούν οφέλη από αυτά τα πλεονεκτήματα και συνεπώς επιβάλλεται η ύπαρξη Γραμματέα. Σε ότι αφορά την συνεργασία του με ειδικό συνεργάτη για ΕΣΠΑ να είστε σίγουροι,είπε, ότι τα έσοδα θα είναι  πολλαπλάσια του εξόδου των 10000ευρώ, κάτι που θα αποδειχθεί στο τέλος του έτους. Σχετικά με τις απομαγνητοφωνήσεις τόνισε ότι μπορεί το προυπολογισθέν ποσό να είναι μεγάλο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι τόσο, μιά και αναμένεται να είναι 15%λιγότερο από αυτό που δαπανήθηκε το 2014. Τέλος τόνισε, ότι οι προσφορές είναι διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο με τον Μ.Τσαλικίδη να λέει ότι “εδώ είμαστε και θα το δούμε”.

Παραθέτουμε τα έγγραφα στα οποία αναφέρθηκε ο κος Τσαλικίδης καλύπτοντας τα ονόματα των συνεργατών τα οποία δεν νομίζουμε ότι είναι χρήσιμο να προβληθούν.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Είναι άξια λόγου επίσης η επισήμανση του Δημάρχου, ο οποίος αναφερόμενος στα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων είπε: ” Τα τοπικά σχέδια απορριμμάτων είναι μία καραμέλα Πολιτικών Αρχών που μη έχοντας  σχέδιο για τα απορρίμματα προσπαθούν να βρουν ιδέες από άλλους”

ΘΕΜΑ 2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  (στο 21 min)

Περίπου 1 ώρα αφιερώθηκε σε αυτό το θέμα καθώς η Δημοτική Σύμβουλος Μ.Γκίνη κατέθεσε και ανάγνωσε μακροσκελή δήλωση αναφερόμενη στην κακή διαδικασία της λειτουργίας της Σχολικής επιτροπής, κάτι που αναλύθηκε διεξοδικά από όλους, έστω και αν το υπό συζήτηση θέμα αφορούσε παρελθούσα θητεία. Όμως ήταν μία ευκαιρία για όλους να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του ζητήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ούτε η Μ.Γκίνη όυτε άλλος υπαινίχθηκαν κακοδιαχείριση, αντίθετα αναγνώρισαν την πολύ καλή προσπάθεια του κου Δημητρίου που προίσταται της Επιτροπής.


ΘΕΜΑΤΑ 3-14

ΘΕΜΑ 3.  Έγκριση Απολογισμού Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. ΟΜΟΦΩΝΗ ΨΗΦΙΣΗ (στην αρχή του video)

ΘΕΜΑ 4 .Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Σαρωνικού έτους 2015 .  Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΕΜΑ καθώς αναπτύχθηκαν σοβαρά και ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν στις επιχορηγήσεις Συλλόγων και φορέων, σε διαχείριση “πράσινων” καθώς και για τα ποσά από τις ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που καταχωρούνται στον προυπολογισμό, κάτι για το οποίο κατέθεσε αντιρρήσεις σύσσωμη η μειοψηφία. ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  (από το 4 min)

ΘΕΜΑ 5 . Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ΝΠΔΔ Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού έτους 2015. ΟΜΟΦΩΝΑ (57 min)

ΘΕΜΑ 6 . Λήψη απόφασης περί καθορισμού θέσεων περιπτέρων. (58min)

Το ιστορικό:

Η Δημ. Κοινότητα Καλυβίων με την υπ’ αριθ 2/2015 απόφασή της παρείχε γνώμη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σαρωνικού σχετικά με τον καθορισμό πέντε (5) θέσεων περιπτέρων στις περιοχές:
1. ΚΧ 428 συμβολή Ολύμπου και Λ. Καλυβίων
2. Συγκρότημα σχολείων Κιτέζα
3. Κέντρο Υγείας Καλυβίων επί της οδού Ταξιαρχών
4. Ολυμπιακό χωριό επί της οδού Οδυσσέως
5. Οικισμός Τραμπουριά επί της οδού Θάλειας

Η Τοπική Κοινότητα Κουβαρά με την υπ’ αριθ 12/2014 απόφασή της παρείχε γνώμη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σαρωνικού σχετικά με τον καθορισμό τριών (3) θέσεων περιπτέρων στις περιοχές:
1. Έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου
2. Στην κεντρική πλατεία
3. Στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Σ. Λούη.

Οι Δημοτικές Κοινότητες Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας γνωμοδότησαν αρνητικά σχετικά με τον καθορισμό θέσεων περιπτέρων.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την υπ’ αριθ 3/2015 απόφασή της εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο τον καθορισμό επτά (7) θέσεων περιπτέρων στις περιοχές:
1. Δ. Κ. Καλυβίων Κ.Χ 428 Λ. Καλυβίων έναντι οδού Ολύμπου (εσοχή)
2. Δ. Κ. Καλυβίων περιοχή Τραμπουριά επί της οδού Θάλειας
3. Δ. Κ. Καλυβίων απέναντι από το Κέντρο Υγείας Καλυβιών επί της οδού Ταξιαρχών
4. Δ. Κ. Καλυβίων περιοχή Ολυμπιακό Χωριό επί της οδού Οδυσσέως
5. Δ. Κ. Αναβύσσου πλησίον PIZZA ROMA Λ. Καραμανλή και Αλυκές
6. Τ. Κ. Κουβαρά έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου
7. Δ.Κ. Παλαιάς Φώκαιας έμπροσθεν του Κοινοτικού Καταστήματος επί της οδού Αγ. Γεωργίου.

Η Αστυνομική Αρχή (Τμήμα τροχαίας Κερατέας) με τα υπ’ αριθ. 2501/1/3/132-β/10-03-2015 και 2501/1/3/132-δ/30-03-2015 έγγραφά της παρείχε θετική γνώμη προς το Δήμο Σαρωνικού για την τοποθέτηση νέων θέσεων περιπτέρων στις κάτωθι περιοχές:
1. Επί της Λ. Καλυβίων-Λαγονησίου και έναντι της οδού Ολύμπου (εσοχή)
2. Επί της οδού Αγίου Γεωργίου, έμπροσθεν από το Κοινοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Π. Φώκαιας
3. Επί της οδού Θάλειας στην περιοχή Τραμπουριά
4. Στο ύψος του Ολυμπιακού χωριού και επι της οδού Οδυσσέως
Όσον αφορά τις λοιπές προτεινόμενες θέσεις παρείχε αρνητική γνώμη αναφέροντας ότι παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες-προβλήματα ως προς την ασφαλή και ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την διέλευση των πεζών.

Από τις 4 θέσεις κατόπιν παρέμβασης του Προέδρου της ΔΚ Π.Φώκαιας Νάσου Παπουτσή,εξαιρέθηκε αυτή της Π.Φώκαιας,κάτι που σεβάστηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τις 3 εναπομείνασες θέσεις έγινε κλήρωση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για την διάθεση 1 θέσης σε ΑΜΕΑ η οποία θα είναι στο Λαγονήσι, στο σημείο που βρίσκεται η Επιχείρηση ΓΑΛΥΦΙΑΝΑΚΗ.

θεμα 7. Έγκριση γενομένων δαπανών. 1:18 hr

ΘΕΜΑ 8. «Λήψης απόφασης περί πρόσληψης προσωπικού για αντιμετώπιση πυρκαγιών 1:19 hr
Εισηγητής: Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 9. Λήψη απόφασης περί παράτασης μίσθωσης κτιρίου που στεγάζεται το ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας Καλυβίων.

ΘΕΜΑ 10. Λήψη απόφασης επί αιτήματος ΑLPHA BANK περί μείωσης τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τα ΑΤΜ που λειτουργούν στην Παλαιά Φώκαια και στο Λαγονήσι.1:21 hr

ΘΕΜΑ 11. Λήψη απόφασης περί παράτασης προθεσμίας του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Σαρωνικού». 1:24 hr

ΘΕΜΑ 12. Έγκριση μελέτης (17/2015) του έργου « Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ΠΑΟ Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού». 1:27 hr . Η δαπάνη ανέρχεται σε  506000 ευρώ κάτι που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των Συμβούλων της μειοψηφίας Κωσταντέλλου και Κατσούλη καθώς το γήπεδο της Αναβύσσου έχει προβλήματα ασφαλείας. Πρόκληση χαρακτήρισε την απόφαση ο Αντρέςα Κωνσταντέλλος  καθώς το γήπεδο του ΠΑΟ Καλυβίων δεν είναι το παλαιότερο και δεν έχει τόσες ανάγκες όσες αυτές που έχει το γήπεδο Αναβύσσου.

ΘΕΜΑ 13. Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων (Υποθέσεις: των κ.κ Αντωνίου Χάλαρη, Φακίνου Παναγιώτη, Χανδρινού Αντωνίου, Μαρίας Μανθάτη (ιδιοκτήτης Πλάκας Μιχαήλ), Πετροπουλέα Αγγελική, Γιαννακούρος Νικόλαος, Χατζηβασίλη Μαρία, Προμπονά Πολύμνια) ( 1:36 hr)

ΘΕΜΑ 14 . Λήψη απόφασης περί διαγραφής ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης, λόγω λάθους χρέωσης με υπαιτιότητα του Δήμου.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Screenshot_1358 Screenshot_1359 Screenshot_1360

Screenshot_1361

 

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories