Απάλλαξε τη Βέροια η Πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας για το “συνεννοημένο” ματς με τον Ολυμπιακό!

Αθώα κρίθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας η Βέροια για τις κατηγορίες που τη βάραιναν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Παρά τις ένορκες καταθέσεις του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του ποδοσφαιριστή Νίκου Γεωργέα, που είχαν καταγγείλει ότι εκπρόσωπος της Βέροιας τους είχε πει στο ημίχρονο του αγώνα (και ενώ το ματς ήταν 0-0) ότι έπρεπε να χάσουν με 3-0 (που ήταν και το τελικό σκορ), και παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα ν’ απαγγελθούν κατηγορίες από τον ανακριτή διαφθοράς, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε την απαλλαγή της ομάδας της Ημαθίας, που είχε διωχθεί ποινικά για το παιχνίδι του Ιανουαρίου του 2013.

Πέραν του συλλόγου, συνέπειες δεν θα έχουν ούτε οι Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Λαναρής, στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τον Γιώργο Ανδρεάδη, αλλά από την αθλητική δικαιοσύνη απαλλάσσονται λόγω αμφιβολιών.
Η Βέροια θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα, εκτός κι αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θελήσει να δώσει συνέχεια στο θέμα ασκώντας έφεση.

Η απόφαση:

«Α) ΠΑΕ Βέροια, Γ.Λαναρή (Γενικό αρχηγό), Γ.Αρβανιτίδη (Πρόεδρο): διότι: «Βάσει των αναφερομένων στην από 11/5/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένη στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 14-5-2015 και ώρα 13:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ κατ΄ άρθρα 20, 22, 38, 39 του Π.Κ. της ΕΠΟ έτους 2014. Απαλλάσσει τους 2ο και 3ο εγκαλουμένους λόγω αμφιβολιών»

avgionline

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories