Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ.

Ποια θυσία μπορεί  να γίνει ανεκτή για να μην υπάρξει ρήξη; Πόσο απαραβίαστες είναι οι κόκκινες γραμμές όταν μπαίνει στον ορισμό τους ο όρος ¨εκλογίκευση”; Σε τι μεταφράζεται η ρήξη και ποιος την πληρώνει αν αυτή αποτελέσει επιλογή; Ti έχουμε να περιμένουμε από μία εμμονή σε μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού;

Όλα αυτά τα διλήμματα, τα ερωτήματα και τα νέα δεδομένα ήταν τα θέματα της εκδήλωσης ενημέρωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων την Παρασκευή 22/5 στην κεντρική Πλατεία Καλυβίων με κεντρικό ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη.

Την εισαγωγή στη συζήτηση έκανε ο Γραμματέας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων Μιχάλης Κόλλιας για να δώσει τον λόγο στον Ν.Φίλη ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους (περίπου 100) για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές..

Ο Ν.Φίλης αναφέρθηκε στο πως φτάσαμε έως εδώ τονίζοντας ότι η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει, όμως έκανε σημαντικότατες δηλώσεις περί ετυμηγορίας του Λαού.

5 Ιουνίου είναι το μεγάλο ομόλογο του ΔΝΤ (1,5 δις), τα χρήματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και όσα χρήματα συγκεντρώνονται θα διατεθούν για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών”.

“Μιλάμε ειλικρινά στους πολίτες. Θα δώσουμε τα στοιχεία της συμφωνίας όταν υπάρξουν,δεν θα κρύψουμε την αλήθεια, θα πούμε ότι αυτά μπορέσαμε να κάνουμε και θα ζητήσουμε να υπάρξει διαβεβαίωση της  πορείας”

“Άν μας φέρουν μία προσχηματική συμφωνία εκβιαστικά, ως τελεσίγραφο, που θα είναι έξω από τη λαική εντολή του Ιανουαρίου -που είναι συμφωνία εντός ευρωζώνης χωρίς σκληρή λιτότητα-και επιδεινώνει τη ζωή των πολιτών, τότε θα απευθυνθούμε στον Λαό για να πάρει εκείνος την απόφαση και να μετρήσει την ευθύνη μίας ρήξης και μίας άλλης πορείας η ότι συμφωνεί να προχωρήσει όπως του λένε οι πιστωτές. Εμείς θα εισηγηθούμε, δεν είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι και αναλόγως του αποτελέσματος θα πορευτούμε.”

Στα ηχητικά ντοκουμέντα που ακολουθούν μπορείτε να ακούσετε την εισαγωγή του Γραμματέα Μ.Κόλλια, τη βαρυσήμαντη ομιλία του Νίκου Φίλη καθώς και την παρέμβαση του Γιάννη Θεωνά, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Υποδιοικητή του ΙΚΑ.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το video με τη συζήτηση που έγινε μετά την τοποθέτηση του Ν.Φίλη με καίρια ερωτήματα που τέθηκαν από τους συγκεντρωμένους.

Στο τέλος της συζήτησης τοποθέτηση έκανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΛΛΙΑ.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ Α ΜΕΡΟΣ

 

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ Β ΜΕΡΟΣ

 

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΩΝΑ


 

Β’ ΜΕΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

Screenshot_1402 Screenshot_1404

 

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories