Η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Καλυβίων για τη πρόληψη χρήσης ουσιών

“Στις μέρες μας, οι γονείς βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι η αποξένωση, η μοναξιά, η αδιαφορία, η απομάκρυνση από το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον, η βία , η χρήση ουσιών. Είναι πολύ σημαντικό ο γονιός να υποστηριχθεί και να ενθαρρυνθεί, ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα αποτελεσματικά για την οικογένειά του, με ψυχραιμία γνώση και σε κλίμακα συνεργασίας”.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων  διοργάνωσε με το ΚΕΘΕΑ, την Δευτέρα 25/5/15, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Σαρωνικού, εκδήλωση για να ενημερωθούν οι γονείς για θέματα που έχουν σχέση με τη χρήση και εξάρτηση από ναρκωτικά καθώς και για τους παράγοντες που λειτουργούν προστατευτικά.

Η Ενημέρωση επιχείρησε απλώς να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα, χωρίς να προτείνει συνταγές και οι γονείς που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τις δύο εξαιρετικές επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ, την Κατερίνα Βασίλογλου, ψυχολόγο και την Κωνσταντίνα Υφαντή, ψυχοπαιδαγωγό.

Δείτε τις αντίστοιχες παρουσιάσεις των 2 επιστημόνων καθώς και τη συζήτηση που ακολούθησε με τους γονείς, στα video που ακολουθούν.

Οι αναγνώστες που επιθυμούν να δουν  τα video, παρακαλούνται να αποστείλουν το mail τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση mlagonissi@gmail.com με την ένδειξη ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ VIDEO ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να τα βλέπουν μόνο εκείνοι.

https://www.youtube.com/watch?v=GN5sMWkQys0

https://www.youtube.com/watch?v=XCb0dtm_1SY

https://www.youtube.com/watch?v=Qa00Q-Xr-jg

 

 

Screenshot_1438

 

Screenshot_1439

Screenshot_1440

 

Screenshot_1436

 

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

 

.

Categories