ΚΥΠΡΟΣ. Τα πέντε ΜΟΕ και η έκκληση των Αναστασιάδη-Ακιντζί

Πέντε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, συμφωνήθηκαν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο ηγετών, Πρόεδρου Αναστασιάδη και Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιτζί.

Οι ηγέτες απηύθυναν εξάλλου έκκληση σε κοινή τους δήλωση για το θέμα των αγνοουμένων το οποιό όπως υποστηρίζουν πρέπει να κλείσει για να ελαφρυνθεί ο πόνος των συγγενών των αγνοουμένων.

TA 5 Mέτρα Oικοδόμησης Eμπιστοσύνης:
Διάνοιξη οδοφραγμάτων αρχίζοντας από τη Λεύκα και τη Δερύνεια.
Ένωση συστημάτων ηλεκτρισμού των δύο πλευρών
Ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας
Τερματισμός παρεμβολών στις ραδιοφωνικές συχνότητες
Συμφωνία για κατάρτιση επιτροπής ισότητας των δύο φύλων
Παράλληλα, αντάλλαξαν τα ονόματα των μελών που θα απαρτίζουν την τεχνική επιτροπή πολιτισμού που είχε συμφωνηθεί την προηγούμενη φορά.

Καθορίστηκαν επίσης και οι ημερομηνίες συνάντησης των δύο ηγέτων που είναι 17η και 29η Ιουνίου καθώς και η 10η και 27η Ιουλίου. Οι διαπραγματευτές ενημέρωσαν για την πορεία των συναντήσεων τους και έλαβαν το πράσινο φως και κατευθυντήριες γραμμές από τους δύο ηγέτες για να συνεχίσουν το έργο τους.

Η σημερινή συνάντηση μεταξύ των ηγετών ήταν η δεύτερη, η οποία γίνεται στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στο κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
Σε μήνυμα του στο Twitter μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών ο κ. Έιντε επισημαίνει ότι έγινε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις οι οποίες είναι ενθαρρυντικές.

– See more at: http://www.sigmalive.com/

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories