Μάχη για τη διαχείριση απορριμμάτων ΒΟΥΤΣΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αναφορικά με το ζήτημα των σύμμεικτων σκουπιδιών ο Νίκος Βούτσης σε τηλεοπτική εκπομπή  ξεκαθάρισε ότι: «Οποιοδήποτε εργοστάσιο (φαραωνικές εγκαταστάσεις που ήθελαν δεκάδες, χιλιάδες τόνους σκουπιδιών για να τρέφονται ) με αρχή που είχε γίνει στην Αττική, οποιαδήποτε τέτοια εγκατάσταση δεν έχει θέση στο νέο σχεδιασμό πανελλαδικά. Σημείωσε ότι η Ε.Ε. δεν εγκρίνει με τίποτα, τέτοιου είδους μεγάλες εγκαταστάσεις».
Ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος υπερασπίστηκε τις υπάρχουσες επενδύσεις για τα σκουπίδια λέγοντας: «Έχουν πάρει έγκριση», «Οι επενδύσεις για τα σκουπίδια έχουν εγκριθεί και έχει δοθεί και το μέρος των χρημάτων».
«Θα τα δούμε αυτά, ξέρετε το θέμα των σύμμεικτων σκουπιδιών;» ανταπάντησε ο υπουργός Εσωτερικών συνεχίζοντας ότι «ούτε ευρώ δεν δίνει η Ε.Ε. σε τέτοιου είδους προγράμματα» και επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι οι υπάρχουσες επενδύσεις «θα υποταχθούν στο νέο σχεδιασμό».
Στόχος της κυβέρνησης είναι να πάει στο 70%, η κομποστοποίηση, η πρόληψη και η ανακύκλωση όπως απαιτεί και ο διεθνής ευρωπαϊκός κανόνας. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Ο σχεδιασμός έχει αλλάξει ήδη εδώ και χρόνια από την Ε.Ε., επειδή συνεχίσατε να υπογράφετε αυτά τα τέρατα, αντί της κομποστοποίησης», δεν σημαίνει ότι θα τα ακολουθήσουμε κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων της Ε.Ε.

απόσπασμα από avgionline

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories