Συνέντευξη του “Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης” Σαρωνικού.

Με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα  οι συνδημότες μας το θεσμό του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ του δημότη και της επιχείρησης, επισκεφθήκαμε σήμερα το πρωί 29/5 τον Ευάγγελο Μιχάλη, τον Συμπαραστάτη του Δήμου Σαρωνικού και συζητήσαμε μαζί του για την πορεία του θεσμού που μετράει 5 χρόνια στον Καλλικρατικό Δήμο Σαρωνικού.

Ο Ευάγγελος Μιχάλης αναφέρθηκε στις δύο βασικές λειτουργίες του Συμπαραστάτη ο οποίος είναι Ανεξάρτητη Αρχή, δηλ κατ αρχήν να σταθεί στο πρόβλημα του Δημότη και να το λύσει και από την άλλη να αντιμετωπίσει κακοδιοίκηση του δημοτικού μηχανισμού έναντι του Πολίτη και έδωσε παραδείγματα παρέμβασης του θεσμού που δικαίωσε δημότες.

Επίσης, αποκάλυψε ότι στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, διατυπώθηκε άποψη που υποστηρίχθηκε από το προεδρείο, περί κατάργησης του θεσμού με δεδομένο ότι από τους 320 δήμους, μόνο οι 160 Δήμοι είχαν δικαίωμα να εκλέξουν Συμπαραστάτη (το πληθυσμιακό όριο είναι 20.000 κάτοικοι),  απ αυτούς προκήρυξαν μόνο οι 50 και τελικά εκλέχτηκαν 35 Συμπαραστάτες. Όμως ο θεσμός του Συμπαραστάτη είναι Ευρωπαική υποχρέωση, πλέον του ότι έχει αρχίσει να ακούγεται και να τον εμπιστεύεται ο κόσμος.

Την περαιτέρω αναβάθμιση με προτάσεις βελτίωσης θα καταθέσει το Δίκτυο Συμπαραστατών στο Υπουργείο Εσωτερικών και με ψήφισμά του καταδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης του θεσμού προς όφελος των Δημοτών.

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ευάγγελου  Μιχάλη.

 

Categories