“ΠΡΑΣΙΝΟ” στη χρήση του λιμανιού Π.Φώκαιας για επιβίβαση και αποβιβαση τουριστών από Ναυτική Εταιρεία

Με πλειοψηφία και με πολλούς αστερίσκους, το συμβούλιο της  ΔΚ  Π.Φώκαιας άναψε το πράσινο φως στο αίτημα ναυτικής εταιρείας να αποβιβάζει και να επιβιβάζει τουρίστες στο λιμάνι το οποίο θα αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ Αεροδρομίου και Ερμιόνης.

Σύμφωνα με το πλάνο η εταιρεία-η ίδια που υπήρχε και το 20011- κάθε Κυριακή θα μεταφέρει  ξένους τουρίστες οι οποίοι θα  έρχονται από τις χώρες τους αεροπορικώς στο “Ελευθέριος Βενιζέλος¨, από εκεί θα μεταφέρονται  με πούλμαν στην Παλαιά Φώκαια και στη συνέχεια θα επιβιβάζονται σε πλοιάρια και θα μεταβαίνουν στο προορισμό τους ( Ερμιόνη) αφού  θα παραμένουν 2-3 ώρες στην Π.Φώκαια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση (8/6/15) του Συμβουλίου της ΔΚ Π.Φώκαιας στην οποία παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Μπουκουβάλας και Αποστόλου των οποίων η γνώμη ήταν αντιδιαμετρικά αντίθετες, ο πρόεδρος της ΔΚ Νάσος Παπουτσής ήλθε αποφασισμένος να περάσει την πρόταση γιατί όπως δήλωσε αυτή η κίνηση θα τονώσει την τοπική οικονομία, έστω και με τη σκόνη των επισκεπτων που για μερικές ώρες θα περιφέρονται στην Παλαιά Φώκαια.

Ο Αντιδήμαρχος κος Αποστόλου τάχτηκε εναντίον αυτής της συμφωνίας υποστηρίζοντας ότι οι Φωκιανοί τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την υπόθεση, τονίζοντας όμως ότι είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας όχι όμως με κέρδη μόνο για τον επιχειρηματία. Σε αντίθετη κατεύθυνση η γνώμη του κου Μπουκουβάλα που υποστήριξε ότι υπάρχει με αυτή τη συμφωνία η ευκαιρία να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα προς όφελος των Δημοτών.

(Να σημειωθεί ότι οι Αντιδήμαρχοι έχουν δικαίωμα στα Συμβούλια των ΔΚ, να διατυπώσουν μόνο την άποψή τους, χωρίς δικαίωμα ψήφου).

Αρνητικά τοποθετήθηκε και ψήφισε η Μιχαέλα Αντωνίου προβάλλοντας επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της πρότασης  καθώς είχε στα χέρια της  παλαιά λίστα του 2011 -όταν υπήρξαν αντιδράσεις  κατοίκων για το ίδιο θέμα με 150 υπογραφές , με τον Πρόεδρο της Κοινότητας να αντιπαραθέτει την άποψή του λέγοντας ότι μπορεί εκείνος να φέρει 1500 υπογραφές από κατοίκους που θέλουν αυτή τη συμφωνία.

Επιφυλακτικός και ο κος Τσούνης που ζητούσε εγγυήσεις και συγκεκριμμένο πρόγραμμα μετακινήσεων των τουριστών ο οποίος τελικά έδωσε θετική ψήφο με την προυπόθεση ότι η Π Φώκαια θα είναι τόπος προορισμού και όχι φορτοεκφόρτωσης τουριστών

Θετική ψήφο με περίπου μισή σελίδα επιφυλάξεων διετύπωσε ο τέως Πρόεδρος και νυν σύμβουλος κος Φιλίππου ο οποίος τόνισε ότι έχει δικαίωμα ανάκλησης (!) της ψήφου του αν στη πορεία δει ότι κάτι πάει στραβά.

Θετική επίσης ψήφο από τον κο Μενεγάκη και με προυπόθεση την ασφάλεια του αποβιβαζόμενου κόσμου.

Δείτε όλη τη συζήτηση του θέματος

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

Categories