Συνέντευξη του Προέδρου ΔΚ Π.Φώκαιας. video

Στα πλαίσια των ενημερωτικών συνεντεύξεων που έχει θεσπίσει ο Paraktios.gr, θεωρούμε αναγκαίο και χρήσιμο  να ακούγεται η φωνή και των Δημοτικών Κοινοτήτων δια των Προέδρων τους. Έτσι, αφού ήδη στο παρελθόν έχουμε  φιλοξενήσει την Τοπική Κοινότητα Κουβαρά, σειρά έχει η Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας της οποίας ο Πρόεδρος Νάσος Παπουτσής, παραχώρησε 35λεπτη συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας απαντώντας στα πιο σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα της Π.Φώκαιας. Ελπίζουμε ότι και οι άλλοι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων θα ανταποκριθούν σε προσκλήσεις που τους έχουμε απευθύνει.

Σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Κοινότητας, ο Νάσος Παπουτσής τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα η οικονομική αυτονομία και επίσης σε ότι αφορά τα τεχνικά έργα και τον προυπολογισμό, είπε ότι μπορεί πέρσι να μην συντάχτηκε προυπολογισμός επειδή η νέα Αρχή ανέλαβε τον Σεπτέμβριο όμως φέτος θα υποβληθεί όπως ακριβώς ορίζει ο Νόμος ‘

Αφού πρώτα  αναφέρθηκε στο Συμβούλιο για το οποίο δήλωσε ότι υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ των μελών που το απαρτίζουν απάντησε σε ζητήματα που του θέσαμε, όπως για το Κοιμητήριο, το Αλιευτικό καταφύγιο, τον ΧΑΔΑ και τη διαχείριση Απορριμμάτων. Ειδικότερα για την καταγγελία Τσαλικίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δηλ συνεχίζεται η ρίψη κλαδεμάτων και άλλων υλικών στον ΧΑΔΑ, απάντησε ότι επρόκειτο περί λάθους του οδηγού του φορτηγού

Απαντώντας στο ζήτημα της πρόσφατης άδειας που το Συμβούλιο έδωσε σε Ναυτική Εταιρεία να αποβιβάζει τουρίστες στην Π,Φώκαια, τόνισε σε σχετικό ερώτημα ότι αυτό είναι μία ευκαιρία ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, όχι από την καθαυτή συμφωνία μόνο αλλά και από την ευκαιρία να υπάρξουν παράλληλες δράσεις, όπως πχ  δημιουργία τοπικών δρομολογίων για κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής. (Εκ λάθους  κατά την διατύπωση του ερωτήματος αναφέραμε ότι η αντιπολίτευση καταψήφισε τη συμφωνία. Διορθώνουμε, ότι μόνον η ελάσσων μειοψηφία ψήφισε κατά της πρότασης).

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας απάντησε και στο ζήτημα που ανέκυψε από καταγγελία Συλλόγου Γονέων, ότι δηλαδή παρενέβη και διέκοψε εκπαιδευτική εκδρομή, λέγοντας ότι ουδέποτε κάνει παρεμβάσεις στα σχολεία και ότι η διακοπή της εκδρομής ήταν απόφαση του Διευθυντή του Σχολείου ο οποίος έκρινε ότι η διαδικασία δεν ήταν αυτή που είχε υποδειχτεί στην δασκάλα. Επίσης δήλωσε ότι δεν έγινε κάτι από μέρους του λόγω προσωπικής πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Μ.Τσαλικίδη.

Κλείνοντας ό Νάσος Παπουτσής απαρίθμησε τα πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν τα οποία είναι οι καθημερινές ανάγκες σε προσωπικό, ο συντονισμός με το ¨κεντρο¨του Δήμου, η επέκταση της Λεωφορειακής Γραμμής, το Αποχετευτικό, η επέκταση του σχεδίου Πόλης και το Αποχετευτικό.

Δείτε την συνέντευξη.

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories