Η ενημερωτική εκδήλωση στα Καλύβια για εθελοντές ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. video

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη πραγματοποιούνται περισσότερες από 15.000 μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών και στις περισσότερες περιπτώσεις, ο δότης είναι εθελοντής που δεν έχει καμία συγγένεια με τον πάσχοντα.

Στην Ελλάδα μεταμοσχεύονται 200 περίπου ασθενείς ετησίως και στη πλειοψηφία των περιπτώσεων οι εθελοντές δότες προέρχονται από το εξωτερικό και όχι από τη χώρα μας. Αυτό δεν οφείλεται σε αδιαφορία η σε έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά σε έλλειψη ενημέρωσης.

Αυτό το κενό ενημέρωσης ανέλαβε εθελοντικά να καλύψει στον Δήμο μας  η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καλυβίων Ευανθία Κρανιά  η οποία μέσα από μία σειρά καινοτόμων δράσεων για την προαγωγή της Υγείας του Πολίτη υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Δήμου Σαρωνικού και την βοήθεια της EASTERN MEDITERRANEAN, διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων (19-21/6) αφού προηγήθηκε η χθεσινή πετυχημένη εκδήλωση (18/6) με θέμα την ενημέρωση για τους εθελοντές δότες του μυελού των οστών.

Και μπορεί η κα Κρανιά αρχικά να απογοητεύτηκε από τη μικρή προσέλευση του κόσμου σε σχέση με την μεγάλη προσπάθεια προαναγγελίας της εκδήλωσης ,αλλά αποζημιώθηκε και με το παραπάνω όταν μετά το τέλος της εκδήλωσης έπεφταν “βροχή” οι αιτήσεις για εγγραφή εθελοντών, με πρώτο τον Δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη  να υπογράφει δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

“Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι σε απαρτία απόψε” δήλωσε στην αρχή της ομιλίας της η κα Κρανιά καθώς ανήγγειλε την παρουσία του Δημάρχου και λιγοστών δημοτικών συμβούλων.

Εμείς θα συμπληρώσουμε, ότι απαρτία δεν είχαν ούτε οι φορείς και οι σύλλογοι του Δήμου μας. Παρόλα αυτά, προτρέπουμε όσους δεν ήλθαν, να παρακολουθήσουν προσεχτικά τα 2 video που ακολουθούν.

Video 1. Εισαγωγή  Ευανθίας Κρανιά – χαιρετισμός Δημάρχου Γ.Σωφρόνη – Α΄μέρος παρουσίασης.

video 2. B’ μέρος παρουσίασης-συζήτηση

[sam id=”29″ codes=”true”]
Categories