Ψήφισμα Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Φίλοι και σύντροφοι

το όνειρο έγινε ελπίδα κι η ελπίδα έγινε αλήθεια.

Έτσι φθάσαμε στην 25 Γενάρη στην πρώτη Αριστερή κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη  Τσίπρα.

Σε αυτόν  τον όμορφο αλλά και σκληρό αγώνα κύλησε πολύ νερό  στο μύλο των θυσιών του λαού μας ώσπου να γευτούμε αυτή τη νίκη.

Από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουμε τη λυσσαλέα επίθεση της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας.

Τους τελευταίους 3,5 μήνες είμαστε μάρτυρες μιας ανελέητης και σκληρής από πλευράς των “εταίρων” μας, διαπραγμάτευσης.

Η Κυβέρνηση μας σταθερή στις αρχές του κόμματος μας και των προγραμματικών της δηλώσεων, επιδιώκει έναν έντιμο συμβιβασμό, που να μην νιώθει ο κόσμος ότι θα προδίδεται αλλά και ταυτόχρονα να δίνει προοπτική.

Στην  αντίπερα  όχθη οι δανειστές προσπαθούν όλο και πιο πολύ  από τη μια να στριμώξουν την κυβέρνηση σε επώδυνα διλήμματα και από την άλλη να στείλουν μήνυμα προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ποιος είναι το “αφεντικό” μέσα στην Ευρωπαϊκή  Ένωση.

Μέσα σε αυτό το φιλοπολεμικό κλίμα εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  κι όλος  ο Ελληνικός λαός  θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να αντλήσουμε υπομονή, αλληλεγγύη  και ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ τον πόλεμο νεύρων, καθώς και τον οικονομικό  στραγγαλισμό, από πλευράς των “εταίρων” μας.

Πάνω από όλα όμως, χωρίς να χάνουμε την αγωνιστικότητα μας, δεν θα πρέπει να ενδώσουμε στο κάλεσμα των εύκολων λύσεων, στα “μεγάλα” όχι και “μεγάλα” ναι. Ο αγώνας της Κυβέρνησης μας για την μεγάλη αλλαγή της κοινωνίας μας θα είναι μακρύς κι επίπονος.

Οι διαστρεβλώσεις δεκαετιών  όπου ο λαός πλήρωνε πάντα το “λογαριασμό” ενώ οι ντόπιοι ολιγάρχες  πλούτισαν σε βάρος του, θα πρέπει να διορθωθούν.

Μόνο έτσι θα κτίσουμε την νέα  Ελλάδα με δημοκρατία, δικαιοσύνη κι αλληλεγγύη.

 

Γι αυτό, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ θα πρέπει να εδραιωθεί η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ και να αντέξει στις επιθέσεις του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να είμαστε ούτε μπροστά ούτε πίσω από την Κυβέρνηση αλλά στο πλάι της.

Γι αυτό, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις προσπάθειες των “εταίρων” μας να υποδουλώσουν με κάθε τρόπο τον λαό μας.

Γι αυτό, ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα μέλη και φίλους του κόμματος μας να συμπαραταχθούν στο πλάι της Κυβέρνησης, ενάντια  στα σχέδια της οικονομικής κι εθνικής υποδούλωσης του λαού μας.

Γι αυτό, ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ την περήφανη και υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές .

Τέλος, οι αγώνες του λαού μας δικαιώνονται από την Αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  προς  όφελος του Ελληνικού λαού.

 

 

Categories