Εξωραιστικός Σύλλογος Σαρωνικού ζητεί πληροφορίες για τις Καντίνες από το ΥΠ.ΟΙΚ

Ο Εξωραιστικός Σύλλογος “ΝΕΟΣ ΑΝΑΦΛΥΣΤΟΣ” Αναβύσσου απέστειλε επιστολή στην Γενική Δνση Δημόσιας Περιουσίας και ζητεί να καταγραφούν οι καντίνες στην επικράτεια του Δήμου  Σαρωνικού σε πίνακα και σχέδια με τον¨”φάκελλο” κάθε μίας χωριστά. Νομίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά που συλλογικός φορέας υποβάλλει τέτοιου είδους αίτημα με τόσο οργανωμένο τρόπο μόνο που αμφιβάλλουμε για την οργανωτική ικανότητα των υπηρεσιών να παράσχουν αυτές τις πληροφορίες και μάλιστα σε μορφή πίνακα λόγω της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού στις περισσότερες από αυτές. Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε το αίτημα το οποίο θα έπρεπε να ήταν και αίτημα όλων των Συλλογικοτήτων της περιοχής. Ελπίζουμε να και άλλοι σύλλογοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του “Νέου Αναφλύστου”

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«Νέος Ανάφλυστος»
Ετος ιδρύσεως 1996
Ταχυδρομική Θυρίδα 59, Ανάβυσσος ΤΚ 19013
e-mail: panmornf35@gmail.com
Προς: Το Υπουργείο Οικονομικών–Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής – Φερρών 24 & Αριστοτέλους ΑΘΗΝΑ

Υπόψη κ. Κωφού/Γραμματεία 213-211.84.33 gramkthm@otenet.gr

Κοιν/ση: Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Δημ. Κλούρα
210-337.57.71 grammateia_gspp@minfin.gr

ΘΕΜΑ: Καντίνες σε παραλίες του Δήμου Σαρωνικού

Όπως υποθέτουμε ότι γνωρίζετε, σε κάθε θερινή περίοδο παρουσιάζονται προβλήματα με τις καντίνες, οι οποίες εγκαθίστανται στις παραλίες.
Κατ΄ αρχήν θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε, ότι θεωρούμε πολύ χρήσιμες τις καντίνες αυτές, αφού, όπως έχουμε διαπιστώσει, χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις τους, το μεγαλύτερο ποσοστό των λουομένων, τουλάχιστον στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού.
Φυσικά πρέπει να προβλέπεται και αρκετός χώρος για όσους δεν επιθυμούν ή δεν δύνανται για οικονομικούς λόγους, να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους.
Συνήθως οι επιχειρηματίες κατηγορούνται ότι λειτουργούν πέραν του συμβατικού ωραρίου, ότι η μουσική εκπέμπεται σε υψηλή ένταση, ότι επεκτείνονται πέραν της έκτασης που προβλέπεται στην σύμβασή τους, ότι τοποθετούν περιφράξεις περιφράσσουν κλπ.
Επίσης έχουμε διαπιστώσει ότι διάφοροι Φορείς διεκδικούν το δικαίωμα εκμίσθωσης των παραλιών, μερικές φορές, μάλιστα και δικαστικά.
Με την ελπίδα ότι προτίθεστε να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση αυτή και προκειμένου να είμαστε σε θέση να σας συμπαρασταθούμε στο έργο σας, αφού και τα μέλη μας χρησιμοποιούν τις παραλίες αυτές, σας παρακαλούμε να μας παρέξετε:
Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον συνημμένο Πίνακα, κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή (jpg, jpeg, tif, pdf κλπ),
Τους χάρτες, όπου να εικονίζονται τα περιλαμβανόμενα, στον Πίνακα, στοιχεία, καθώς και
Το Πρότυπο της Σύμβασης για τις περιπτώσεις αυτές.
Εάν ήδη τα διαθέτετε, θα εκτιμήσουμε την άμεση αποστολή τους. Εάν τα διαθέτετε μόνον σε έντυπη μορφή κα όχι σε ηλεκτρονική, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά (Παναγ. Μοροζίνης 6973-858619) έτσι, ώστε να στείλουμε εκπρόσωπό μας να τα παραλάβει.
Εάν δεν τα διαθέτετε, νομίζουμε ότι θα συντελέσει σημαντικά στο έργο και στις υποχρεώσεις σας, να τα συντάξετε για δική σας χρήση και στην συνέχεια να μας αποστείλετε αντίγραφά τους.
Τέλος, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα ελέγχετε την τήρηση των συμβατικών όρων, ποιά Αρχή είναι αρμόδια για την επιβολή κυρώσεων και μάλιστα άμεσων, η Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα καθώς και ποιές μπορούν να είναι οι κυρώσεις αυτές.

Screenshot_1636

150619-Πίνακας συμπλήρωσης στοιχείων παραλιών

 
Categories