Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 22/6/15. β’ ΜΕΡΟΣ. video και ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Με τσαμπουκά θα παραμείνουμε στις παραλίες. Είχα κατηγορηθεί προεκλογικά ότι θα ξεπουλήσω τις παραλίες και είμαστε ο μόνος Δήμος που έκανε παράσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να τις διεκδικήσει.

ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΡΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ-ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΜΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ .

ΑΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  “ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+”

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΔΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΤΙΝΩΝ.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ “ΡΙΞΕΙ” ΤΗΝ κυα ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ. ΜΟΝΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Θέμα 1. Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή των εκλογικών αποζημιώσεω των υπαλλήλων που έλαβαν μέρος στη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών.

Θέμα 2. Παραλαβή μελέτης  ΜΠΕ  για τη δημιουργία της Δυτικής παράκαμψης Κουβαρά. (στο 5ο min του video 1)

Θέμα 3. Λήψη απόφασης για την καταπολέμηση του δάκου.(στο 11minτου video1). Διευκρινήσεις για τις προυποθέσεις που γίνεται ο ψεκασμός.

Θέμα 4. “κρατήθηκε εν αναμονή της προσέλευσης του Δικηγόρου του Δήμου) και παρουσιάζεται στο video 2

Θέμα 5. Συζήτηση για την ημερομηνία Συνέλευσης της ΑΔΜΚΕΣ. (στο 14o min του video 1.)

video1

 

video 2. 

Προηγήθηκε η έντονη διαμαρτυρία της μειοψηφίας για τον τρόπο που έρχεται η ενημέρωση για της Παραλίες.

ΘΕΜΑ 4. Ενημέρωση σχετικά με την άσκηση παρέμβασης στο ΣτΕ υπέρ των διατάξεων της ΚΥΑ «περί παραχώρησης παραλιών για απλή χρήση στους Δήμους και καθορισμός αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου (Κων/νος Κατερινόπουλου) Στο 1ο min του video 2

Το ιστορικό της υπόθεσης για την ΚΥΑ παραχώρησης. Εναντίον της ΚΥΑ με την οποία παραχωρείται ο αιγιαλός στους Δήμους, προσέφυγε ο ένας από τους 2 δικηγορικούς συλλόγους Αθηνών και πέτυχε ακυρωτική απόφαση από το Ε τμήμα του ΣτΕ με το σκεπτικό ότι η εξουσιοδοτική διάταξη δεν καλύπτει την ΚΥΑ ώστε με μία απόφαση να παραχωρούνται το σύνολο των παραλιών κάθε Δήμου και θα έπρεπε μεμονωμένα κάθε Δήμος και για κάθε περιοχή που παραχωρεί να έχει υπουργική απόφαση. Αυτό ουσιαστικά είναι κάτι που θα έβγαζε εκτός διαδικασίας εκμετάλλευσης την τοπική Αυτοδιοίκηση και για αυτό ο Δήμος Σαρωνικού,ο μόνος Δήμος που αντέδρασε, έκανε παρέμβαση και κατά την εκτίμηση του κου Κατερινόπουλου, θα έχει αίσιο τέλος. Να σημειωθεί ότι ούτε η ΚΕΔΕ έκανε κάποια παρέμβαση για να υποστηρίξει το δικαίωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει λόγο στις παραλίες.

ΘΕΜΑ 6. Ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση της παραλιακής ζώνης του Δήμου Σαρωνικού από την ΑΔΜΚΕΣ.

Ουσιαστικά με την ροή που πήρε η συζήτηση, στο θέμα 4 υπήρξαν ερωτήσεις για το θέμα 6 για το οποίο αποχώρησε η μείζων μειοψηφία με εξαίρεση τον κο Ζεκάκο ο οποίος ενώ ήταν να αποχωρήσει, έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις για τις καντίνες των Αλυκών  που αφορούσαν στο θέμα για το οποίο η παραταξή του είχε αποφασίσει να μην παρασταθεί στη συζήτηση.  Ο κος Ζεκάκος αποχώρησε λίγο πριν το τέλος τησ συζήτησης. Διχογνωμία υπήρξε και μεταξύ των συμβούλων της ΡΙΖΕΣ, με την Αγγελική Ράπτη να υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να συζητείται το θέμα παραλιών χωρίς κάποια συγκεκριμένη εισήγηση σε αντίθεση με τον Δημήτρη Κατσούλη ο οποίος επέμενε να γίνει ενημέρωση για τις παραλίες.

Σε ότι αφορά τις καντίνες της παραλίας Αναβύσσου, μετά την παρέμβαση του κου Γκέραλη ο Δήμαρχος ανέπτυξε το ιστορικό. (στην 1:04 hr). Παρακολουθήστε τις δηλώσεις γιατί είναι επεξηγηματικές-σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου- για το πως φτάσαμε ως εδώ και υπάρχει το φαινόμενο οι εκμεταλλευτές των καντινών που είναι τα ίδια πρόσωπα και φέτος, να μην έχουν πληρώσει το περσινό τίμημα της παραχώρησης στον Δήμο.

Ουσιαστικά το θέμα 6 συζητήθηκε “μερικώς” όπως είπε η Πρόεδρος, δεν γνωρίζουμε όμως αν το ίδιο θέμα θα συμπεριληφθεί και πάλι στο συμβούλιο της 2/7 που θα γίνει στην Ανάβυσσο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Screenshot_1656 Screenshot_1657 Screenshot_1658

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

 

Categories